EXCLUSIV  Mega-proiect respins de Consiliul Local Sector 3. Negoiţă: Punea Bucureştiul pe harta lumii

Robert Negoiţă. Foto: Crişan Andreescu
Robert Negoiţă. Foto: Crişan Andreescu

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, a vorbit despre piedicile pe care le-a întâmpinat în Consiliul Local cu un mega-proiect de infrastructură. 

Bogdan Chirieac l-a întrebat pe Robert Negoiţă ce s-a mai întâmplat cu proiectul de transformare a Bulevardului Unirii în zonă pietonală, cu mutarea traficului rutier în subteran. 

"Nu se poate face acest proiect pentru că l-am introdus pe ordinea de zi (n.r. – a şedinţei de Consiliu Local) şi de fiecare dată a fost amânat sau respins de Consiliul Local. Nu avem aprobare, momentan, pentru aşa ceva dar nu sunt descurajat. Mai discutăm, ne mai gândim... A fost respins de toată lumea. Nu a fost niciunul dintre primele trei partide de acord cu el.

E un proiect care pune Bucureştiul pe harta lumii. Eu am vizitat mult, am încercat să învăţ, m-am dus şi m-am aplecat cu seriozitate să văd soluţii, idei, să îmi dau seama care sunt aspectele care pot face un oraş atractiv. Nu cunosc un oraş care s-ar putea lăuda cu aşa ceva. Să ai în centru, în inima oraşului o zonă pietonală de 2,5 kilometri lungime şi pe mai mult de 100 de metri lăţime. Nu ştiu să se poată lăuda cineva cu aşa ceva şi mai ales să nu împiedici circulaţia auto, ci dimpotrivă", a explicat, în cadrul interviului acordat DC News, primarul Robert Negoiţă.

Video cu proiectul şi ce declara edilul în 2020, aici

"Vrem să scoatem circulația de pe Bulevardul Unirii, să-l transformăm în bulevard 100% pietonal, cu un astfel de bulevard pietonal nu se poate lăuda nimeni în această lume. Nimeni! E un proiect unicat în lume. Nimeni nu are un bulevard pietonal de 2,5 km lungime cu 100 de metri lățime" a spus Robert Negoiță, candidatul Alianței Pro București 2020 la Primăria Sectorului 3, al cărui primar este în prezent. 

"Circulația de pe Bulevardul Unirii va fi preluată de un tunel subteran" a anunțat Robert Negoiță. Bogdan Chirieac a intervenit: "Faceți o autostradă subterană sub Bulevardul Unirii? Faceți mișto de mine?". 

"Nu, nu, toată circulația va fi mutată în subteran în regim de autostradă, fără semaforizare, se iese în 2 minute cel mult, pe o distanță de 2,5 km" a asigurat Negoiță. "Am speranțe că la primăvară de apucăm de treabă, ca-n 2022-2023 cel târziu să inaugurăm lucrarea" și-a exprimat speranța, la momentul respectiv, primarul de la Sectorul 3. 

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel