Medvedev amenință cu un atac nuclear asupra capitalelor europene dacă se trimit trupe în Ucraina

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, a avertizat că dacă Vestul trimite trupe în Ucraina, aceasta ar semnala intrarea directă a țărilor în război, la care Rusia ar trebui să răspundă.

Rusia va răspunde cu un atac nuclear asupra Londrei, Parisului și Washingtonului dacă trupele occidentale sunt trimise în Ucraina, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, într-una dintre obișnuitele sale tirade pe rețelele sociale, notează KievPost.

„Trimiterea trupelor lor pe teritoriul Ucrainei va implica intrarea directă a țărilor lor în război, la care va trebui să răspundem. Și, din păcate, nu pe teritoriul Ucrainei. Va fi o catastrofă globală”, a scris Medvedev pe Telegram luni, 6 mai.

El a amenințat că elitele occidentale nu vor putea să se ascundă de răspunsul Rusiei, fie că se află pe Capitol Hill, în Palatul Elysee sau în 10 Downing Street.

„Acest lucru, apropo, a fost realizat de Kennedy și Hrușciov acum mai bine de 60 de ani. Dar imbecilii infantili de azi care au ajuns la putere în Vest nu vor să-și dea seama de asta”, a adăugat Medvedev.

Potrivit lui, de aceea, Statul Major General rus a început astăzi, 6 mai, pregătirile pentru exercitarea utilizării armelor nucleare ne-strategice, sub instrucțiunile președintelui rus Vladimir, după cum a anunțat și ministerul rus al apărării.

Decizia vine în urma unor retorici nucleare continue și crescute de la începutul războiului din Ucraina, cu Putin avertizând în februarie asupra unui risc "real" de război nuclear.

În primele zile ale războiului cu Ucraina, Putin a anunțat transferul forțelor nucleare ruse într-un "regim special" de alertă la luptă, iar șase luni mai târziu a amenințat că va folosi "toate mijloacele disponibile" pentru a proteja teritoriile ocupate ale Ucrainei.

La începutul anului trecut, Putin a anunțat terminarea participării Rusiei la Tratatul privind Reducerea Armelor Strategice cu Statele Unite, iar o lună mai târziu a anunțat desfășurarea armelor nucleare tactice în Belarus.

Kremlinul a specificat că aceste ultime exerciții au fost în răspuns la declarațiile președintelui francez Emmanuel Macron și a oficialilor britanici.

Rusia a criticat în ultimele zile pe Macron pentru că a declarat pentru revista The Economist că "nu exclude nimic" în răspunsul Vestului la războiul din Ucraina, inclusiv trimiterea de trupe în țară.

Kremlinul a criticat și Secretarul de Stat pentru Afaceri Externe al Regatului Unit, David Cameron, pentru că a declarat că Kievul are dreptul să lovească ținte în interiorul Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel