Medicul Rădulescu, acuze aduse de un psiholog. ”Dacă Ponta are voie, aveți voie și voi”

Scutaru Cristina / 07 ian 2019 / 17:02 Salveaza PDF Comentarii
Vasi Rădulescu
Vasi Rădulescu

Medicul Vasi Rădulescu este acuzat că ar fura idei, așa cum s-ar fi întâmplat în privința unor fraze despre sănătate pe care le-a transmis pentru 2019. 

"30 de lucruri care vor fi valabile și-n 2019:

1. Homeopatia este eficientă doar în sindromul buzunarelor preapline. În rest nu tratează absolut nimic.
2. Nu e nicio relație între vaccinuri și autism. Oricât ar inventa sau scormoni unii.
3. Uleiurile esențiale n-au treabă cu medicina. Nu vindecă nimic. Probabil miros frumos și cam atât.
4. Dexametazona tot nu se nebulizează, ea având doar indicație intramusculară sau intravenoasă.
5. N-ai cum să aliniezi ceakrele pentru că nu există așa ceva.
6. Terapia apucatului îngerilor de aripi are și ea efecte miraculoase pe golitul buzunarelor. Cam atât.
7. Impunerea dietei fără gluten în populația generală nu are nicio noimă, ea fiind indicată celor cu boală celiacă.
8. Nu există detox. E un marketing care ia mințile multora. Toxinele și produșii de metabolizare sunt scoși din corp de rinichi, ficat, plămâni, piele.
9. Protectoarele hepatice n-au nicio treabă de cele mai multe ori. Nu fac decât să obosească ficatul.
10. Suplimentele minerale și vitaminice se dau pe indicații precise, când sunt carențe sau situații deosebite. În rest nu au efecte notabile.
11. Nu există nicio dietă capabilă să vindece vreun tip de cancer.
12. Biorezonanțele, spiridușii magici și alte aparate cu unde aiuritoare n-au fundament științific, deci nu produc efecte pozitive.
13. Nimeni nu-și folosește decât 10% din creier (bine, unii politicieni continuă să o facă, admit).
14. Nu există cădere de calciu.
15. Nimeni nu-și poate înghiți limba.
16. Nu se va da șoc electric atunci când inima este în asistolie (oprită). Șocul asta face: oprește inima și-i dă ocazia să facă restart, pe curat, anulând o aritmie.
17. Creierul tot nu doare, că nu are receptori de durere. Dor învelișurile meningeale, mușchii cranieni.
18. Ecuația slăbirii e simplă: arzi mai mult decât mănânci. Sportul nu e obligatoriu pentru slăbit.
19. Cititul pe întuneric nu dăunează vederii. Citiți oricând, numai citiți.
20. Pulsul nu înseamnă de câte ori bate inima pe minut. Aceea e frecvență cardiacă. Pulsul e percepția curgerii sanguine.
21. Cea mai bună tensiune arterială la adult este 120/70 mmHg. La vârstnici nu se mai acceptă valori mai măricele.
22. Antibioticele tot n-au efect în viroze, adică pe virusuri.
23. Se spune „stare de conștiență", nu „cunoștință".
24. Apa superalcalină n-are niciun efect benefic, e iarăși un marketing aberant.
25. Apele cu vitamine sunt cool, dar n-au nicio treabă cu starea de bine. Corpul își ia tot ce are nevoie dintr-o alimentație diversificată și echilibrată. Apă plată rămâne sfântă.
26. Nu există vitamine capabile să trateze vreun cancer (a se vedea B17, zisă și amigdalină).
27. Curentul e un mit românesc. El nu dă nicio boală.
28. Nimeni nu se poate îngrășa doar uitându-se la o salată. Asta vine din mâncat mult și prost, respectiv sedentarism.
29. Nicio dietă prin care se pierd multe kilograme pe lună nu e safe. Masa corporală trebuie să reflecte principii sănătoase de viață, cu moderație în orice.
30. Singurătatea e aducătoare de boală, scade durata vieții, atrage depresii. Stați lângă alți oameni buni.
Dacă ți-a plăcut lista, dă-o mai departe.
V."

Aceste idei au fost preluate și pe DC News. Un cititor ne-a tras atenția că frazele nu i-ar aparține medicului Vasilescu, așa cum a scris toată presa, ci unui orădean. Psihologul Răzvan T. Coloja susține că a scris ideile care i-au fost atribuite doctorului citat de jurnaliști.


”Chapeau! Omul a apărut și-n presă. "N" mii de share-uri. Când l-am luat la rost în privat mi-a scris un "tu știi cine-s io?!?", m-a înjurat ca ultimul birjar, m-a acuzat el pe mine de furt (lol – înțelegeți? – în data de 3 ianuarie eu i-am furat textul din data de 5 ianuarie) după care a plecat tropăind și mi-a dat nelipsitul block, refuzând să răspundă la întrebări. Nu înainte de a-mi scrie țanțoș că el scrie texte de-astea de 6 ani. Felicitări dottore, eu le scriu de 20+; nu că ar conta, că tot "furt intelectual" se cheamă ce-ai făcut. Pam-pam.

Și-au observat și alții similitudinile și cum textul domnului doctor începe bine și se termină fad (screenshot mai jos). Că doar începutul l-a rescris din textul meu, apoi a băgat acolo de umplutură ceva, să nu bată la ochi”, a povestit Răzvan T. Coloja pe blogul personal - razvancoloja.com.

Psihologul publică de peste 20 de ani

 

”M-a întrebat Zsuzsa azi dacă m-am enervat că domnul doctor din București mi-a rescris parțial textul postat de mine alaltăieri. Și mi-am dat seama cu surprindere că nu. M-a mirat, ce-i drept (în special când mi-a scris în privat "TU ȘTII CINE-S EU?!?" și m-a înjurat) dar nu m-a supărat.

Și mi-am dat seama de ce.

Ca să vă explic: scriu de peste 25 de ani. Public de peste 20. Am șase cărți publicate la activ, vreo 4000-5000 de texte în online și câteva sute bune prin reviste. Am lucrat 4 ani în presa scrisă. M-a plagiat și rescris atât de multă lume încât cred că am devenit imun la chestii de-astea. Mi se pare cumva normal în România.

Ca să înțelegeți și mai bine, hai să vă dau cronologia evenimentelor de genul ăsta din ultimele 18 luni:

 

- o psiholoagă din Timișoara preia de pe site-ul meu un articol de psihologie și-l pune la ea pe site; îi scriu, îmi șterge comentariu, textul rămâne acolo.

- un tip mă întreabă cu cât îi scriu lucrarea de final de an; refuz politicos;

- un editor din Galați care are ceva revistă de medicină îmi preia două texte și le publică la el în revistă, în două numere diferite; îl sun, îmi râde în nas;

- o studentă (tot din Galați) îmi fură un text de pe blog și-l publică ca fiind al ei ca referat, după care îl bagă și pe Scribd cu numele ei; găsesc textul, îi scriu fetei, mă înjură, îmi dă block ca domnul doftor; long story short am sunat la Universitatea Dunărea din Galați, s-a făcut comisie de disciplină, m-a sunat fata spășită să-și ceară scuze iar eu i-am zis că-i doresc tot binele și că sper să n-aibă probleme mari;

- o editură la care publicasem în 2011 încă vindea anul trecut romanul meu, chit că aveam contract doar pe 2 ani și nu-mi livraseră un chior de 7 ani;

- o altă editură mi-a publicat o povestire și nici măcar copiile mele de autor nu mi le-a trimis, d-apoi 20 de amărâți de euro cât valora prin contract; când l-am interpelat online pe editor nu mi-a mai răspuns deloc.

- o altă studentă m-a rugat să-i scriu lucrarea de licență pe bani; am refuzat-o politicos și pe ea;

- un tip m-a întrebat dacă poate lua un text de la mine de pe blog să-l predea ca referat; am apreciat că a întrebat întâi dar tot "nu" a fost răspunsul.

Și-ar mai fi, dar bănuiesc că ați prins ideea: pierd o zi luptând cu câte un de-ăsta care oricum pufăie pe nas superior; și-i creez probleme - să zicem - după care oricum își cere scuze nu pentru că se simte ci pentru că i-am creat probleme. Fapta tot acolo rămâne și după mine cel mai probabil îl va fura pe altul.

Așa că luați dragii moșului. Că "e de pe net". Dacă Ponta are voie, aveți voie și voi. Români suntem cu toții doar”, a mai scris Răzvan T. Coloja pe Facebook.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Gerul Bobotezei. Originea expresiei indică ziua când vremea se va schimba radical

 

PFA și întreprinderile individuale, termen limită: Toate sunt vizate. Risc de radiere

 

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26