Medicii români care tratează răniții din Colectiv în Israel, scrisoare către Klaus Iohannis

Scandal în Israel, acolo unde sunt tratați doi dintre răniții din Club Colectiv, după acuzații ale unor voluntari. Medicii români de la Spitalul din Israel s-au simțit nevoiți să-i trimită președintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă. 

[citeste si]

Iată scrisoarea deschisă trimisă de medicii românia din Israel președintelui Klaus Iohannis: 

Stimate Domnule Preşedinte,

Reprezentăm grupul de medici români, angajaţi ai Spitalului Sheba Medical Center, Tel Hashomer, Israel, spital care în prezent tratează doi dintre tinerii răniţi în urma incendiului de la Clubul Colectiv, din Bucureşti, în data de 30 octombrie 2015.

Cei doi pacienţi sunt Catalin Ilniţchi, în vârstă de 30 de ani, admis în data de 8 noiembrie, şi Cristian Matei, în vârstă de 40 ani, admis în cursul zilei de 6 noiembrie.

Cu toţii am fost profund întristaţi şi cutremuraţi de magnitudinea dezastrului şi totodată impresionaţi de  promptitudinea cu care Statul Israel şi-a anunţat ajutorul şi a sosit la faţa locului.

Din momentul spitalizării celor doi pacienţi, Ambasada României în Israel, cadrele medicale din Sheba şi un număr mare de voluntari s-au mobilizat eficient şi au oferit sprijin moral, financiar şi legal. Cu toţii am empatizat cu aceştia şi am înţeles situaţia delicată în care se află. Au fost colectate sume de bani importante de la cadre medicale şi voluntari, atât din Israel cât şi din România. Am încercat să facem cunoscute conturile în care se puteau face donaţii financiare. Doamna Ambasador Andreea Păstârnac şi membri ai Ambasadei României au fost prezenţi încă din data de 7 noiembrie pentru a cunoaşte pacienţii, familiile acestora, pentru a demara procedurile legale de primire a ajutorului oferit de statul român, dar şi pentru a arăta gratitudinea poporului român faţă de acţiunile statului Israel.

În ultimele două săptămâni, în ciuda implicării admirabile a tuturor părţilor menţionate, am asistat la nemulţumirea unor voluntari, care au atacat în mod constant acţiunile doamnei Ambasador Andreea Păstârnac şi ale Ambasadei României în Israel, începând de la acuzaţia de incompetenţă profesională şi terminând cu  întocmirea  unei petiţii online pentru demiterea acesteia.

Aceştia au justificat incompetenţa Ambasadei prin lipsa implicării în procedurile legale necesare obţinerii ajutoarelor oferite de către statul român, cât şi prin neprezentarea în cadrul orelor de vizită ale celor doi pacienţi internaţi în secţia de Terapie Intensivă de Arşi.

Acest fapte pot fi infirmate de către conducerea spitalului, de către noi, cadrele medicale româneşti, de către medicii israelieni şi familiile celor doi pacienţi, iar vizita din data de 8 noiembrie a fost inclusiv relatată în cadrul unui articol al revistei Spitalului Sheba. De asemenea, în ciuda faptului că familiile nu au avut de adus nici un reproş cu privire la promtitudinea întocmirii şi trimiterii actelor către ministerele implicate, anumiţi voluntari au considerat de cuviinţă să atace şi chiar să organizeze proteste în faţa sediului Ambasadei României din Israel.

În urma situaţiei create şi în calitate de medici curanţi români, ne simţim nevoiţi să clarificăm situaţia şi să confirmăm implicarea Instituţiei Ambasadei României în Israel, reprezentată prin doamna Ambasador Andreea Păstârnac.

Suntem profund indignaţi de situaţia creeată, care eclipsează toate eforturile depuse şi care scoate la iveală disensiuni politice mai vechi care nu îşi au locul în acest context.

Starea şi tratamentul pacienţilor primează în aceste momente, dar vă rugăm să acordaţi atenţie şi să interveniţi în situaţia de faţă.

Vă stăm la dispoziţie, cu orice alte informaţii ce ar putea întări cele expuse mai sus.

Cu consideraţie,

Monica Andreea Sandu

Medic specialist ATI

Sheba Medical Center, Tel Hashomer, Israel

În numele colegilor:

Adrian Necula – medic specialist ATI, Daniela Necula – medic specialist anatomie patologică, Irina Marin - medic specialist anatomie patologică, Ruxandra Dumitrache – medic rezident ATI şi Ana Maria Neacşu – medic rezident ATI". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel