Medici de familie, revendicări. CMR, poziţie oficială

Colegiul Medicilor din România (CMR) consideră că revendicările medicilor de familie sunt în interesul pacienţilor şi sunt absolut justificate, se precizează într-un comunicat.

"Colegiul Medicilor din România a luat act de acţiunea revendicativă a colegilor din medicina de familie şi consideră solicitările acestora absolut justificate. CMR îi reprezintă pe toţi medicii români, indiferent de specialitatea lor, iar medicii de familie sunt un sfert din totalul acestora, astfel încât problemele ridicate de medicii de familie reprezintă în egală măsură interesul tuturor medicilor. CMR este preocupat de sănătatea pacienţilor, iar revendicările colegilor din medicina de familie sunt în interesul acestora", se precizează în comunicatul semnat de preşedintele CMR, dr. Gheorghe Borcean.

Coaliţia 'Solidari pentru Sănătate', formată din nouă organizaţii non-guvernamentale care apără drepturile pacienţilor, şi organizaţiile naţionale reprezentative ale medicilor de familie au iniţiat, joi, un protest public în toată ţara faţă de subfinanţarea asistenţei medicale primare din România şi de imposibilitatea de practică optimă a medicinei de familie.

Au fost pichetate toate sediile caselor de sănătate şi prefecturilor, iar în Bucureşti - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti şi Casa Judeţeană Asigurări de Sănătate Ilfov.

VEZI ŞI EXCLUSIV Medicii de familie – mutilați de soartă și fraieriți de sistem

Cu această ocazie, participanţii au depus un memoriu la toate instituţiile amintite, prin care au detaliat revendicările legate de îmbunătăţirea calităţii actului medical în asistenţa medicală primară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel