Medaliaţii la Jocurile Olimpice, premiaţi de Familia Regală a României la Palatul Elisabeta

Foto: Facebook / Familia Regală a României
Foto: Facebook / Familia Regală a României

Casa Regală a României i-a premiat pe sportivii medaliați la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au primit, la Palatul Elisabeta, o delegație formată din sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, alături de președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Cine a fost invitat la eveniment

Au fost prezenți campionii olimpici Ancuța Bodnar, Simona Radiș (dublu vâsle feminin), vicecampionii olimpici Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă (dublu rame masculin), Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari (patru rame masculin), precum și vicecampioana olimpică Ana-Maria Popescu (spadă individual).

Cu această ocazie, Familia Regală a adresat felicitări sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice pentru felul în care și-au făcut datoria de sportivi și de români.

Au mai participat la eveniment antrenorii sportivilor medaliați, precum și membri ai conducerii Comitetului Olimpic și Sportiv Român, ai Federației Române de Canotaj și ai Federației Române de Scrimă.

Elisabeta Lipă, mulțumiri către Familia Regală

”Mulţumim Familiei Regale a României pentru invitaţia pe care ne-a adresat-o la Palatul Elisabeta şi pentru faptul că au simţit să îi premieze pe aceşti sportivi, care merită toate aprecierile pentru munca, determinarea şi performanţele lor. Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu i-au felicitat pentru medaliile obţinute şi i-au încurajat să fie la fel de muncitori şi ambiţioşi şi pe viitor. Pot să garantez că aşa vor fi şi că românii se vor putea mândri întotdeauna cu canotorii români”, a declarat Elisabeta Lipă, Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Custodele Coroanei din anul 2018.

Seara Palatului Elisabeta dedicată Nunții de Argint

Seara Palatului Elisabeta dedicată sărbătoririi Nunții de Argint a Custodelui Coroanei și a Principelui Radu a avut loc luni, 27 septembrie 2021, în prezența unui mare număr de invitați. În aceeași seară a fost prezentat participanților noul volum apărut la Curtea Veche Publishing, “Nunta de Argint”, o incursiune în istoria și prezentul Casei Regale a României, prin prisma celor patru nunți de argint care au avut loc, de 150 de ani încoace, în familie.

Au fost alături de cuplul regal Altețele Lor Regale Principesa Sofia și Principesa Maria, precum și personalități carea fost prezente la nunta de la Lausanne, în ziua de 21 septembrie 1996.

Au onorat cu prezența personalități din viața culturală și artistică, din mediul politic și din mediul de afaceri, jurnaliști, membri ai Corpului Diplomatic acreditat în România, ofițeri din Armata României, sportivi olimpici și paralimpici, reprezentanți ai organizațiilor și instituțiilor care poartă nume regal sau care au Înalt Patronaj Regal, furnizori regali și colaboratori de lungă durată ai Casei Majestății Sale. Alături de invitații din Capitală, au fost prezente personalități de la Chișinău, Arad, Iași, Constanța, Timișoara, Craiova, Bacău, Cluj-Napoca, Brașov și Sibiu. Corul Regal a fost invitat să susțină un scurt recital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel