EXCLUSIV  Șmecheri la volan. Să-i facem cunoscuți. SHARE MASIV

DCNews demarează o campanie de descurajare a șoferilor care conduc mașini ale unor companii, firme cunoscute de orice natură, de la distribuitori de pâine până la curierat, care încalcă toate regulile de circulație în trafic. Vă invităm pe această cale să fotografiați șoferii sau mașinile firmelor care nu au nici un fel de respect pentru ceilalți participanți la trafic. Vrem să îi facem cunoscuți, astfel că nu ezitați să ne trimiteți fotografiile și să împărtășiți știrea și cu alte persoane deranjate de acest fenomen. 

Vi s-a întâmplat probabil de multe ori să fiți depășiți neregulamentar sau în fața dumneavoastră un șofer ce se crede stăpânul șoselelor să facă adevărate cascadorii. Vrem să descurajăm șoferii care conduc mașinile de serviciu ale unor cunoscute companii să mai pună în pericol viețile celorlalți din trafic.

Cunoscutul pilot Titi Aur spune că distribuitorii, șoferii firmelor de curierat sau cei care au mașini de serviciu și conduc foarte mult sunt predispuși să prindă o mare înceredere, iar astfel apelează la diverse șmecherii în trafic.

"În mod special cei care conduc foarte mult capătă încredere în ei, în capacitatea lor de a se descurca în trafic. Ei cred că se descurcă foarte bine, lucru parțial adevărat pentru că odată ce mergi mult cu mașina, acumulezi experiență, prinzi șmecheria traficului și te strecori, doar că de la un moment dat încolo, încrederea și siguranța celor care fac asta duce în zona de risc de multe ori asumat inconștient și când situația din trafic devine deosebită, ajung să facă de multe ori accidente grave. Este greșeala pe care o face orice șofer care are multă experiență, care conduce prin același loc. Pentru mulți dintre ei, pentru firmele de curierat de exemplu, același lucru înseamnă cam peste tot pentru că merg mult. Atunci intră în obișnuința aceasta de zi cu zi, iar când intră într-o situație neobișnuită creează victime sigure," a spus Titi Aur pentru DCNews.

"Sindromul taximetristului" 

Titi Aur s-a referit la acest fenomen ca la sindromul taximetristului. 

"Este sindromul taximetristului. Șoseaua este locul de muncă, eu sunt stăpânul șoselei, eu sunt cel care am drepturi și care pot face orice pentru că trebuie să ajung repede, pentru că acesta este serviciul meu. Taximetriștii gândesc așa, că pot trece și pe stânga și pe dreapta și pe linia de tramvai și pe sus și pe jos. Cei de la diverse firme, care circulă mult ajung să gândească la fel," a încheiat pilotul. 

Dacă ai o astfel de fotografie, cu un șofer indisciplinat care conduce o mașină de serviciu, trimite-o la [email protected] și îl vom face cunoscut. Nu uita să dai share acestei știri pentru ca toată lumea să afle. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel