Mazăre face un Miami din Mamaia: blocuri de 20 de etaje, mall, canale

mamaia
mamaia

Stațiunea Mamaia se va transforma într-un oraș-stațiune al distracțiilor, potrivit noului PUZ elaborat de Kalinia Proiect. 

Conform temei de proiectare, obiectivele generale ale noului plan al stațiunii cuprind variante de petrecere a timpului liber, printre care un port de ambarcațiuni și sporturi nautice, atracții culturale, parcuri tematice, distracții de noapte, mall-uri, heliport sau baze de agrement. Totodată, Primăria Constanța intenționează asigurarea unei populații permanente în stațiune, prin construirea de locuințe secundare de până la 22 de etaje, potrivit Urban Constanța.

În PUZ se menționează și crearea unui nou centru al stațiunii în zona Cazino Mamaia, construirea de noi hoteluri de patru și cinci stele, crearea unor complexe turistice, dai și amenajarea de locuri de parcare.

De la facilități balneare, la sporturi nautice 

Principalele proiecte vizează promenada turistică din Mamaia, realizarea unei instalații de agrement nautic pe lacul Siutghiol, construirea de pasarele și pontoane, de insule artificiale. Reabilitarea complexului de clădiri Cazino-Mamaia intră în schema de dezvoltare a stațiunii.

Alte propuneri proiectelor deja enumerate sunt: oferirea de facilități balneare și de wellness, port de ambarcațiuni și sporturi nautice, călărie și alte sporturi, dar și amenajarea de parcuri tematice de amuzament.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel