Măsuri de securitate sporite pe aeroporturile din Germania

Măsuri de securitate sporite pe aeroporturile din Germania
Măsuri de securitate sporite pe aeroporturile din Germania

Pe fondul preocupărilor privind o potenţială ameninţare teroristă în Germania, au fost înăsprite măsurile de securitate pe aeroporturi.

Autorităţile germane au intensificat vineri dimineaţa măsurile de securitate pe aeroporturile din regiunea de sud-vest din apropierea graniţei cu Franţa, a anunţat ministrul german de interne Horst Seehofer, citat de dpa. Poliţia a efectuat percheziţii în landurile Baden-Wurttemberg şi Renania de nord-Westfalia în urma unor tentative de spionaj pe aeroporturile din Paris şi Stuttgart, iar procuratura a anunţat că patru persoane sunt anchetate sub suspiciunea pregătirii unui atac de amploare.

Ministrul german de interne a spus că ameninţarea teroristă se menţine la un nivel ridicat şi, deşi a atenţionat împotriva 'alarmismului', a precizat că 'vigilenţa a fost sporită pe toate aeroporturile'. Aeroporturile în cauză sunt Stuttgart, Friedrichshafen, Karlsruhe/Baden-Baden şi Mannheim, menţionează dpa. Potrivit ministrului de interne din Baden-Wurttemberg, Thomas Strobl, camerele de supraveghere instalate pe aeroportul din Stuttgart au surprins persoane cu un comportament suspect. Acestea, care conform autorităţilor ar avea legături cu islamismul, ar fi supravegheat procedurile de verificare a pasagerilor în vederea îmbarcării.

Agenți înarmați

Poliţia federală germană a desfăşurat agenţi în uniforme blindate şi înarmaţi cu puşti automate pe aeroportul din Stuttgart şi autorităţile controlează rutele de acces, ca 'pură măsură de precauţie'. Unul din firele anchetei a dus la Aachen, oraş balnear în Renania de nord-Westfalia, în apropiere de graniţa cu Belgia şi Olanda, după ce o maşină cu numere de înmatriculare din Aachen a fost observată săptămâna trecută la aeroportul Charles de Gaulle de lângă Paris. Maşina, o camionetă de curierat, i-ar aparţine unui salafist de origine marocană care deţine mai multe astfel de vehicule şi este cunoscut de autorităţile din Renania de nord-Westfalia. Potrivit informaţiilor dpa, bărbatul în cauză a fugit înainte ca poliţia franceză să reuşească să-l interogheze, iar unul dintre fiii săi a fost văzut la aeroportul din Stuttgart.

Citește și: Iohannis, primul atac după şedinţa de Guvern: Românii nu vor mai tolera

Postul public german S a relatat că autorităţile marocane din sfera securităţii au avertizat asupra unui potenţial pericol de atac la un aeroport din regiune, pe baza informaţiilor colectate din discuţii pe reţele de socializare. Poliţia germană a dat asigurări că măsurile de securitate aplicate la aeroporturi fac parte din rutină şi că astfel de ameninţări nu sunt un lucru neobişnuit în această perioadă a anului, iar orarele de zbor nu au fost afectate.

Vezi și: Europarlamentarul Andi Cristea, scenariu despre București după atacul de la Strasbourg

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel