Măsură luată de Facebook după atentatul din Noua Zeelandă

Atentat - imagine ilustrativă
Atentat - imagine ilustrativă

Atentatul din Noua Zeelandă a fost transmis în direct pe Facebook. Ulterior acesta a fost șters.

Cincizeci de oameni au murit în urma atacului asupra a două moschei din Christchurch care a fost transmis live timp de 17 minute pe Facebook de către criminal. Deși materialul original a fost eliminat după o oră și a fost interzis de cele mai populare site-uri media sociale, acesta a fost reîncărcat în repetate rânduri de alți utilizatori.

Facebook a eliminat 1,5 milioane de copii ale filmului atacului terorist din Noua Zeelandă în primele 24 de ore de la atentatul care a avut loc vineri în orașul Christchurch.

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern a declarat că va iniția discuții cu Facebook în privința eforturilor sale de a opri circulația videoclipului. Sistemul de streaming al rețelei sociale a fost lansat pentru toți utilizatorii ca Facebook Live în 2016 și devine din ce în ce mai cunoscut pentru o serie de crime și sinucideri difuzate pe sistem.

"Aceasta este o chestiune care merge mult dincolo de Noua Zeelandă, dar asta nu înseamnă că nu putem juca un rol activ pentru a vedea că se rezolvă", a spus Ardern. "Aceasta este o problemă pe care o voi încerca să o discut direct cu Facebook", a mai spus ea.

Vezi și: Arestat pentru crimă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel