Mărturia unui medic polonez din Ucraina: Rușii răniți nu reușesc să înțeleagă de ce nu-i ucidem. Nu există mândrie națională în ei, doar confuzie și teamă

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Medicul polonez Damian Duda, care a devenit cunoscut după ce a publicat un videoclip online care prezintă o misiune de salvarea curajoasă, a împărtășit experiențele sale din războiul din Ucraina.

În timpul unui interviu pentru TOK FM, medicul polonez Damian Duda a povestit o serie de atrocități rusești la care a fost martor direct în prima linie a Ucrainei.

„În Soledar, medicii au găsit cadavrul unui tânăr soldat ucrainean fără inimă care a fost tăiat de ruși. Nu doar că l-au ucis, ci i-au profanat și trupul și i-au luat inima ca trofeu”, a spus Duda.

El și-a amintit, de asemenea, conversațiile cu prizonierii ucraineni care s-au întors din captivitatea rusă.

„Jumătate dintre ei s-au întors castrați”, a spus medicul.

„Cred că majoritatea soldaților lui Putin nu au depășit încă limitele bestialității. Spirala urii îi influențează să facă cele mai rele lucruri”, a spus Duda, adăugând că va continua să salveze pe toți, indiferent de părțile beligerante.

„Dacă aș uzurpa dreptul de a decide cine trăiește și cine nu, mi-aș pierde umanitatea. De aceea îi salvez”, a explicat medicul.

CITEȘTE ȘI     -    Rusia justifică urcarea sistemelor Panțîr cu macaraua pe clădirile din Moscova: Au fost efectuate exerciții de apărare antiaeriană / video

Rușii nu știau de ce nu sunt uciși

El a dezvăluit că atunci când îi salvează pe ruși, poate frica în ochii lor:

„Ei chiar nu înțeleg cum este posibil să nu-i ucidem și le oferim ajutor. Nu există mândrie națională în ei, doar confuzie și teamă”, a spus medicul.

Potrivit lui Damian Duda, viața nu valorează prea mult în armata lui Putin, întrucât unele unități sunt de sacrificiu, iar unii îi trimit pe soldați la luptă fără căști sau veste și cu foarte puțină muniție.

„Trupele ruse sunt trimise și cu lanterne pe cap pentru a-l vedea pe inamic și pentru a stabili locațiile pozițiilor ucrainene. După ce această „carne de tun” este sacrificată, sunt trimise unități bine echipate.

Rușii îi lasă pe cei căzuți în urmă, luându-le doar echipamentul”, a adăugat Duda, conform RMX.

CITEȘTE ȘI     -    Țările baltice cer Germaniei să livreze „acum” tancurile Leopard în Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel