Mărturia lui Medvedev care a cerut azil politic în Norvegia: ”Am devenit carne de tun, oricine a refuzat să lupte a fost ucis”

Șeful companiei de mercenari, Evgheni Prigozin. Sursa Foto YouTube Newsrattler
Șeful companiei de mercenari, Evgheni Prigozin. Sursa Foto YouTube Newsrattler

Fost membru al lui Wagner, tânărul a cerut azil politic la Oslo și acuză gruparea: ”Cei dintre noi care au murit pe front în Ucraina au fost îngropați în secret pentru a nu plăti asigurarea de familie”.

A trecut pe jos granița arctică care desparte Rusia de Norvegia, iar odată intrat în țara scandinavă a cerut azil politic. ”Am devenit carne de tun, oricine a refuzat să lupte a fost ucis”, a spus Andrei Medvedev, fostul comandant al companiei de mercenari Wagner, care este acum cercetat de serviciile de securitate din Oslo pentru a stabili identitatea și veridicitatea declarațiilor sale.

Potrivit rapoartelor CNN, Medvedev, în vârstă de 25 de ani, a fost ajutat să fugă datorită Gulagu, o organizație de activiști ruși care se opun lui Vladimir Putin. Povestea lui a fost spusă de șeful ONG-ului, Vladimir Osechkin.

Tânărul mercenar în vârstă de 25 de ani ar fi condus o unitate Wagner în Ucraina până în noiembrie anul trecut: ”Am semnat un contract cu grupul pe 6 iulie 2022. Am fost numit comandant al primei echipe a plutonul patru al Detașamentului 7 de asalt. Când au început să sosească prizonierii, situația din Wagner s-a schimbat cu adevărat. Au încetat să ne mai trateze ca pe oameni. Am fost aruncați în luptă ca carnea de tun”,  este povestea lui relatată de Osechkin.

”Îngropați și dați dispăruți”

Potrivit lui Medvedev, situația grupului Wagner în teren devenise critică: ”În fiecare săptămână ne trimiteau mai mulți prizonieri. Am pierdut mulți oameni. Pierderile au fost mari. Pierdeam 15 până la 20 de oameni numai în plutonul nostru. Din câte știu eu, cei mai mulți dintre ei au fost îngropați în Republica Populară Lugansk (unul dintre teritoriile Donbass-ului ocupat de Moscova și autoproclamat independent de Kiev) și dați dispăruți. Dacă sunteți dat dispărut, nu există nicio plată de asigurare pentru rude”, a spus el.

”Prizonierii” despre care vorbește Medvedev nu sunt doar ucraineni, ci și dezertori ai grupului Wagner. În noiembrie anul trecut, videoclipul cu execuția lui Yevgeny Nujin, un luptător Wagner executat de colegii săi soldați, a făcut înconjurul lumii pentru că a refuzat să lupte.

După cum a raportat întotdeauna Gulagu.net, cazul nu a fost izolat: alți membri ai grupului au fost ”uciși cu focuri de armă pentru că au refuzat să lupte sau pentru trădare”, a explicat Medvedev. Din acest motiv, tânărul mercenar a luat decizia de a nu-și reînnoi contractul și de a fugi, nu înainte de a fi bătut de alți membri ai lui Wagner.

2. Sursa Foto... (medvedev_07237500.jpg) 

Descriere: Andrei Medvedev, fost comandant al companiei de mercenari Wagner. Sursa Youtube

Evadarea lui Medvedev

”Andrei a decis să părăsească Wagner”, a declarat Osechkin pentru CNN. ”Odată ce s-a întâmplat asta, a fost căutat de serviciile de securitate ale Wagner și de serviciile speciale ruse. Era o amenințare la adresa vieții lui. Se temea că va fi executat în același mod ca Yevgeny Nuzhin, cu o bâtă. Noi, ca apărători ai drepturilor omului, am decis să-l ajutăm și să-i protejăm viața.”

Osechkin a spus că l-a ajutat pe Medvedev livrându-i mâncare, haine și un telefon. Prin aceste mijloace, a încercat să treacă de două ori granița în Finlanda, dar a eșuat în ambele ocazii. Drumul care duce spre Norvegia este mai complicat, dar s-a hotărât să meargă la risc, de data aceasta cu succes.

Poliția norvegiană a confirmat știrea, explicând că un rus a cerut azil politic, dar nu i-a confirmat identitatea, în condițiile în care presupusul dezertor nu are la el actele, care ar fi fost confiscate de Wagner la semnarea contractului. 

Șeful companiei de mercenari, Evgheni Prigozin, a declarat, pe Telegram, că Andrei Medvedev este un fost luptător al grupării sale, căutat sub acuzația de săvârșire de acte de violență împotriva prizonierilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel