Martin Schulz, atac la Le Pen

Marine le Pen
Marine le Pen

Candidatul social-democrat la funcția de cancelar al Germaniei, Martin Schulz, a denunțat "cinismul" și "afirmațiile antigermane" ale liderei extremei drepte franceze Marine Le Pen de-a lungul întregii sale campanii prezidențiale, într-un interviu apărut joi în cotidianul francez Ouest-France, citat de AFP, scrie Agerpres.

În acest interviu realizat la Berlin în parteneriat cu grupul de presă german Funke, înainte de dezbaterea televizată de miercuri seara între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale din Franța între Marine Le Pen și centristul Emmanuel Macron, fostul președinte al Parlamentului European a apreciat că președinta Frontului Național atacă Germania cu o virulență ieșită din comun de mult timp.

"Această femeie este cunoscută pentru lipsa ei de reținere, pentru cinismul său și afirmațiile antigermane așa cum nu am auzit de ani de zile. Ea nu s-a distanțat încă de citatul tatăl său potrivit căruia Auschwitz ar fi fost un detaliu al Istoriei. Aceasta este o poziție intolerabilă", a spus Martin Schulz.

Candidatul social-democrat se teme de șocul pe care l-ar avea eventuala victorie a candidatei Marine Le Pen: "La fel ca Germania, Franța este o țară G7. Cu Germania, ea formează baza solidă a zonei euro și a Uniunii Europene. Franța, forță nucleară, este membră permanentă a Consiliului de Securitate al ONU. Nu-mi pot imagina că o astfel de țară cade în mâinile unei ultranaționaliste ca Marine Le Pen".

Schulz a mai spus că, dacă Emmanuel Macron va fi ales președinte duminică, "noi am putea să ne unim eforturile pentru reformarea Uniunii Europene".

"Ceea ce lipsește UE este o reformă ambițioasă și curajoasă. Șefii de stat și de guvern se perindă de la un summit european la altul. Macron are voința de a schimba ceea ce lipsește altora. Eu, de asemenea", a asigurat el.

Într-o dezbatere televizată miercuri seara, Marine Le Pen a reproșat rivalului său că ar fi supus Germaniei, prezicând că, după alegerile de duminică, "Franța va fi condusă de o femeie", "eu sau dna Merkel", cancelarul german.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel