Centre de debarcare a migranţilor. Decizia Marocului

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Marocul nu este dispus să găzduiască centre de debarcare a migranţilor.

Marocul nu este pregătit să pună la dispoziţie vreo parte a teritoriului său pentru a găzdui centre de debarcare a migranţilor pe perioada evaluării cererilor de azil ale acestora în Europa, a declarat ministrul de externe marocan, Nasser Bourita, într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt, transmite miercuri dpa.

Marocul în general este împotriva tuturor tipurilor de centre. Aceasta este o componentă esenţială a politicii noastre privind migraţia şi o poziţie suverană la nivel naţional'', a afirmat şeful diplomaţiei marocane. Anterior în cursul acestui an, cancelarul german Angela Merkel a reuşit să evite destrămarea 'marii coaliţii' guvernamentale de la Berlin după ce a ajuns la un acord cu partenerii din Uniunea Europeană cu privire la preluarea migranţilor respinşi de Germania, dar şi la găzduirea solicitanţilor de azil în timpul procesării cererilor lor. Marocul a fost una dintre ţările avute în vedere de Uniunea Europeană pentru a găzdui astfel de centre de debarcare a migranţilor.

Totuşi, Nasser Bourita a precizat că asemenea centre sunt contraproductive. Este prea uşor să spui că aceasta este o şansă pentru Maroc, a adăugat oficialul marocan. La finalul lunii iulie, Comisia Europeană s-a oferit să ajute statele membre să accepte preluarea migranţilor salvaţi pe mare, prin furnizarea de echipe de experţi şi fonduri de la bugetul Uniunii Europene. Pentru a îmbunătăţi gestionarea ordonată şi eficientă a persoanelor debarcate în Uniunea Europeană, liderii statelor membre au solicitat, la summitul din luna iunie, crearea unor 'centre controlate' în UE.

Vezi și: Mașini diesel, interzise. Ajutor primit de la guvernul german



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel