Marocul interzice importurile de vite din Marea Britanie și Irlanda de Nord

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Decizia de a interzice importurile de vite a fost luată de Ministerul Agriculturii.

Administrația Vămilor și Accizelor din Maroc a decis să oprească importurile de vite din Marea Britanie după descoperirea unor animale bolnave, informează Middle East Monitor.  Măsura a intrat deja în vigoare la 1 ianuarie și va dura un an.

Raportul a adăugat că această decizie a fost luată de Ministerul Agriculturii din Maroc, din cauza stării de sănătate a animalelor din Marea Britanie și Irlanda de Nord.

Într-o chestiune conexă, o controversă a izbucnit în Maroc în noiembrie, după ce un număr de membri ai Camerei Reprezentanților au cerut anularea unei decizii guvernamentale de interzicere a vânzării de vaci pentru sacrificare, pentru a conserva vacile de lapte. Acest lucru a fost în lumina crizei pe care o traversează sectorul din cauza secetei.

Șoc pentru micii fermieri

Deputații din diferitele partide au spus că decizia bruscă a fost un mare șoc pentru fermieri, în special pentru cei cu mici exploatații care s-au găsit în condiții dificile după luni de îngrășare a vacilor cu costuri mari, având în vedere prețul ridicat al furajelor.

Parlamentarii au avertizat că decizia de a interzice vânzarea vacilor îngrășate va duce la răspândirea sacrificării secrete în Regat.

Industria agricolă din Marea Britanie traversează o perioadă dificilă. La sfârșitul anului trecut fermierii din Marea Britanie avertizau că va urma o criză fără precedent dacă guvernul nu oferă urgent sprijin celor care se confruntă cu costurile crescânde ale combustibililor, furajelor și îngrășămintelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel