Maroc: Poliţia a confiscat peste 12 tone de răşină de canabis

[] []

12 iun 2019 / 17:29
Salveaza PDF Comentarii

Poliţia marocană a anunţat miercuri că a confiscat 12,8 tone de răşină de canabis găsite la bordul unui camion cu plăcuţe false de înmatriculare, în regiunea Nador din nord-estul ţării, captura fiind una dintre cele mai importante ale anului, transmite AFP.

Operaţiunea a condus la arestarea a trei suspecţi 'cu antecedente judiciare' şi la confiscarea de arme albe, a indicat Direcţia generală de siguranţă naţională (DGSN), într-un comunicat. Unul din suspecţi era dat în urmărire la nivel naţional pentru 'organizarea unor operaţiuni de imigraţie ilegală şi de trafic de persoane'.

Comunicatul mai precizează că a fost deschisă o anchetă pentru 'arestarea tuturor persoanelor implicate în acest important trafic de stupefiante'. Potrivit Biroului ONU pentru Controlul Drogurilor şi Prevenirea Criminalităţii (ODCCP), Marocul este unul din cei mai mari producători şi exportatori de răşină de canabis. În 2018, poliţia marocană a confiscat 52 de tone de răşină de canabis, 1,65 tone de cocaină şi 1,3 milioane de 'comprimate psihotrope halucinogene şi de ecstasy', conform unui bilanţ oficial, scrie Agerpres.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26