Marius Văduva, Onco-Nutriționist: „Alimente interzise”. A spus și ce a mâncat un pacient vegetarian încât s-a trezit cu cancer de colon

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Marius Văduva, Onco-Nutriționist, a fost invitat la Antena3 CNN, unde a vorbit despre alimentele care nu trebuie consumate.

5 alimente pe care nu trebuie să le consumăm niciodată: 

Uleiul de palmier

„Un aliment care e folosit tot mai des. Este pe primul loc pentru că în cabinetul nostru vin foarte mulți pacienți cu cancer și le explic de ce am nevoie să le testez o cantitate suficientă de acid palmitic.

Acidul palmitic este acidul principal din uleiul de palmier și în studii medicale, existente la nivel european, confirmate și chiar de Cambridge în 2019, există o certitudine atât de mare încât au putut să spună cei de la Institutul de Cercetări Biomedicale din Barcelona, că în momentul în care într-un corp am putea să facem o celulă tumorală 50%, adică să mâncăm de toate, avem șanse de 50% să facem cancer. Indiferent că nu facem excese, tot avem șanse.

La acești cobai au adăugat puțin acid palmitic și s-a transformat în 100% la toți. Imediat cum în corpul uman se depășește cantitatea de acid palmitic, dintr-o dată se fac niște mutații la nivelul genetic încât din momentul ăla întrebarea este când faci, nu dacă faci.”, a spus Marius Văduva. 

Zahăr

„Este un zahăr rafinat, nu este un zahăr normal și le spun tuturor pacienților să facă o diferența între miere și zahăr ca să înțeleagă de ce nu duce pancreasul. Zahărul se absoarbe imediat, se diluează, în corpul uman se întâmplă la fel.

În momentul în care ai consumat orice aliment cu zahăr, corpul este obligat să pună pancreasul la muncă, să producă o cantitate foarte rapidă și mare de insulină, lucrul ăsta, în timp, dă peste cap atât pancreasul, dar ajunge la hiperinsulinemie care, pe studii medicale, îți arată că celulele tumorale, toate, sunt în interior cu cantități de insulină și se multiplică lipind între ele aceste cantități de insulină.", a spus Marius Văduva.

Arahide

„Acum o lună, m-am întâlnit cu un om care mi-a arătat un cancer de colon serios și mi-a spus că e de 20 de ani vegetarian. În momentul ăla i-am spus direct fără să întreb: „Înseamnă că în fiecare zi consumați o pungă de arahide.” Face ochii mari și mă întreabă: „De unde știți?” .

Am găsit cancer de ficat, inclusiv cancer de piele la persoane care consumă zilnic arahide. Deși OMS însă din 2000 declara aflatoxina, care este o toxină ce se găsește cu preponderență în arahide, nu vorbim de alunele românești. Acele arahide mâncate zilnic,  pot acum să spun că ai șansa să faci cancer de colon fără să mănânci carne.", a spus Marius Văduva.

Alimentele gătite la grătar pe cărbuni

„Nu am nimic cu grătarul, îți poți lua un grătar electric. Cărbunele este scos din pământ la mii de ani. Gândiți-vă că acolo s-a adunat carbon pe care îl introducem în cantități uriașe în carne fiindcă se eliberează  brusc la acele temperaturi înalte. Ia-ți o toporișcă , ia-ți o sursă de lemn și fă-ți un grătar pe lemn curat.", a spus Marius Văduva.

Băuturi carbogazoase

„Șocul pe care încă nu îl înțelege lumea este agresiunea care se întâmplă pe pancreas. Să știți că niciun cancer din ce am văzut, nu are pancreasul sănătos. Ori este în prediabet, ori chiar în diabet și totdeauna trebuie să ne îngrijim de acest mic organ care este foarte important. Ideea este că nimeni nu se ocupă cu atenție de acest organ, nu doare, e acolo în centru. Băuturile carbogazoase imediat ridică nivelurile de glicemie, forțează pancreasul.", a spus Marius Văduva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel