EXCLUSIV  Mărire amenzi. Victor Ciutacu: Nou prilej de încasat şpăgi

Poliția va avea posibilitatea să aplice amenzi chiar și de 850 de euro(!) pentru contravenții precum plimbarea cățelului pe locul din dreapta față, geamuri fumurii sau aruncarea gumei de mestecat pe geam. Subiectul a stârnit un val de păreri.

În acest context, DC News l-a contactat pe jurnalistul Victor Ciutacu, pentru a-i afla opinia.

De menţionat că ziaristul nu deţine carnet de conducere, însă „nu trebuie să fii neapărat şofer pentru a-ţi da seama că se conduce fără nicio logică".

„Pe de o parte, sunt ferm convins că doar cu biciul poţi să faci olecuţă de educaţia. Puţin. Nu sunt împotriva ideii de amenzi, mai ales că în România este un trafic absolut bezmetic. Cumva, trebuie întărită autoritatea organului", consideră jurnalistul.

Un nou prilej de încasat şpăgi

Pe de altă parte, continuă acesta, „unele dintre amenzi sunt absolut nerealiste ca şi cuantum. România este o ţară cu un nivel de trai total departe de posibilitatea de a plăti astfel de amenzi. În plus, poliţiştii – de când a devenit Godină vedetă – şi-au luat-o iar în cap, nu te mai înţelegi cu ei. Tind să redevină abuzivi. Ori, dându-le în mână instrumentul de a decide ce se întâmplă cu foarte mulţi bani de-ai tăi, îi faci şi mai discreţionari şi mai predispuşi la şpagă. Pentru că, omul, disperat că ar putea să-l ardă, este mult mai dispus să dea 100 de euro şpagă", a spus Victor Ciutacu. De asemenea, a precizat că „s-ar putea să crească şi şpăgile".

„Nu ştiu dacă, psihologic vorbind, se va disciplina publicul ţintă. Mi se pare că va fi un nou prilej de încasat şpăgi şi de mărit cuatumul şpăgilor. Nu ştiu dacă este cea mai bună soluţie. Cred că adevărul este undeva la mijloc. Dar, fără discuţie, cu siguranţă, ceva trebuie făcut şi cu traficul. Problema e cine o face şi cum o face", a concluzionat Victor Ciutacu.

VEZI ȘI: Mărire amenzi. Bulai, semnal de alarmă: "O golănie!"

VEZI ŞI Amenzi. Badea și Vâlcu, împotriva lui Chirieac după episodul "mă fac #rezist"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel