Marine Le Pen, cercetată. Parlamentul European îi ridică imunitatea

Parlamentul European (PE) a început miercuri o procedură care ar putea duce la ridicarea imunității eurodeputatei franceze Marine Le Pen, lidera Frontului Național și candidată în turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța. Ea este anchetată pentru presupusa utilizare defectuoasă a fondurilor publice ale Uniunii Europene.

Judecătorii francezi au solicitat PE să ridice imunitatea eurodeputatei franceze pentru a permite investigarea suplimentară a acuzațiilor privind angajarea fictivă a unor asistenți parlamentari ai Frontului Național (FN) la Parlamentul European.

Cererea 'a fost înaintată comisiei de afaceri juridice a Parlamentului European, care se ocupă de aceste chestiuni', a explicat Tajani.

Acest pas marchează începerea oficială a procedurii de ridicare a imunității europarlamentare.

În această anchetă, judecătorii de instrucție francezi încearcă să afle dacă Frontul Național a organizat un sistem pentru remunerarea membrilor și angajaților FN în Franța cu fonduri publice ale Uniunii Europene, prin intermediul contractelor de asistenți la Parlamentul European.

În urma concluziilor unei anchete desfășurate de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), administrația Parlamentului European a fost informată că o sumă de 340.000 de euro a fost încasată în mod necuvenit de doi asistenți parlamentari ai deputatei europene Marine Le Pen, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel