Marian Godină, la protest: Mi-a rămas scena asta în minte

Polițistul Marian Godină spune că a participat duminică la protestul care a avut loc în Brașov. Celebrul polițist spune că i-a rămas în memorie o întâmplare din seara protestului. 

Marian Godină spune că a fost apostrofat de o persoană care căuta prin gunoaie și care i-a sfătuit să meargă la muncă. 

"Am mai fost la unele proteste, tot din convingere, și am stat acasă când au avut loc altele, tot din convingere.
Ce am observat și mi se pare paradoxal la protestele care au loc în perioada asta este că la ele participă cu preponderență oameni care duc un trai cât de cât decent, iar unii din criticii lor cei mai acerbi sunt cei care abia își duc zilele din cauza sărăciei.
Mi s-a confirmat asta și alaltăieri seară, atunci când a trecut pe lângă masa de protestatari un bărbat îmbrăcat ca de la ghenă, cu o plasă de rafie jerpelită într-o mână și cu un bidon gol în care sigur nu fusese apă minerală, în cealaltă mână. Fără să se oprească, s-a uitat spre grup și a ținut să precizeze: "Mergeți, bă, la muncă și lăsați prostiile, sunteți nemunciți, d-aia umblați pe străzi."

Mi-a plăcut mult că nimeni nu a considerat necesar a-i da o replică, fapt ce denotă că acolo erau oameni cu un anumit nivel de inteligență, nu niște dobitoci care ar fi cășunat pe sărmanul om să-i încarce niște pumni pentru a-i schimba ideile.
Mi-a rămas scena asta în minte, gândindu-mă că masa aia de oameni stătea în frig pentru ca alții să nu mai îmbătrânească exact ca acel om complet plafonat, mulțumit că are unde să plece dimineața cu ceva merinde într-o gamelă de aluminiu, resemnat cu gândul că unii au bani mulți pentru că fură, ba chiar considerând că unii au dreptul ăsta de a fura, dar recunoscător că își poate duce și el traiul de pe o zi pe alta, cu plasa de rafie jerpelită într-o mână și cu "apa minerală" în cealaltă(...)" a scris Marian Godină pe contul său de socializare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel