Mariajele gay amenință viitorul omenirii, susține Papa Benedict

pap dece
pap dece

Papa Benedict al XVI-lea a ținut cu câteva zile înainte de Crăciun, discursul său de sfârșit de an. El a criticat mariajele între persoanele de același sex și ideea de familie modernă, avertizând că viitorul omenirii este în joc, scrie telegraph.co.uk.

Suveranul Pontif a abordat în timpul discursului său de sfârșit de an tema mariajelor gay. Papa Benedict este un susținător al familiei tradiționale, concept pe care a încercat să-l promoveze și prin cuvântarea sa. "În lupta pentru o familie, însăşi noţiunea de fiinţă – de ceea ce înseamnă cu adevărat fiinţa umană – e pusă sub semnul întrebării“, a spus Papa. „Problema familiei... întrebarea e, de fapt, ce înseamnă să fii bărbat şi ce trebuie să faci ca să fii un bărbat adevărat", a adăugat el.

Atitudinea Papei vine după ce în unele state din SUA, mariajele între persoanele de același sex au fost legalizate, lucru pe cale să se întâmple și în Franța și Marea Britanie. Suveranul Pontif l-a citat în discursul său pe rabinul francez Gilles Bernheim, spunând că promovarea mariajelor gay precum şi dreptul acestor cupluri de a adopta copii reprezintă un „atac“ la adresa familiei tradiţionale, formată dintr-un tată, o mamă şi copii.

Poziția Papei cu privire la mariajele gay este una deja cunoscută, după ce, în primăvară, Suveranul Pontif a calificat  avortul și căsătoriile gay drept unele dintre cele mai "perfide și periculoase" amenințări cu care se confruntă omenirea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel