Maria Grapini, SCRISOARE către Klaus Iohannis. ”Sunteți responsabil, precedent periculos”

Europarlamentara Maria Grapini transmite o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis. 

Iată scrisoarea deschisă trimisă de către europarlamentara Maria Grapini președintelui României: 

”Stimate domnule președinte Klaus Iohannis,

În numele românilor, nu ai mei sau ai dumneavoastră, vă rog să opriți războiul din țara pe care o reprezentați! Vă reamintesc faptul că sunteți președintele NOSTRU, că suntem românii dumneavoastră, chiar dacă unii v-au votat și alții nu.

Realizați unde ați dus România, în aceste zile cumplite de lupte politice periculoase? Simțiți ruptura din societate, pe care ați generat-o? Simțiți disperarea și teama pe care ați strecurat-o printre românii? 

Sunteți responsabil de crearea unui precedent periculos pentru România. Puteți fi răspunzător, dacă nu alegeți dialogul, de ceva și mai grav! România a fost, până acum, o democrație solidă, într-o geografie instabilă, într-o lume a pericolelor iminente, generate de lupta surdă dintre mai marii planetei. 

V-ați exprimat, recent, printre liderii Europei, îngrijorarea legată de viitorul României, în lumina – eu aș spune întunericul - crizei existente, dar și încrederea în sutele de mii de români „ai dumneavoastră”, în oamenii dumneavoastră! „Am încredere în oamenii mei”, ați spus în Malta. E foarte grav, domnule președinte! În noi, ceilalți, ce aveți...de nu aveți încredere? Noi cine suntem? Cine decide că strada face selecția calității umane? Cine stabilește că manifestantul este bun, iar cel care nu marșează la o astfel de atitudine este rău? Dumneavoastră? După ce criterii? 

[citeste si]

Vă reamintesc faptul că, tot recent, un distins membru al CSM, judecătoarea Gabriela Baltag, fost președinte al Asociației Magistraților din România, a transmis un mesaj colegilor săi din CSM și din țară, în care îi îndeamnă să țină Justitia departe de conflictele politice și să nu permită ca Justitia sa fie părtașă la scene de incitare populară, pe niste legi pe care mai apoi cu toții vor trebui să le aplice. Nu judecătorii si procurorii sunt cei care “redactează politica penală” si creează legi, domnule președinte! Nici doamna judecător nu se numără printre românii dumneavoastră, așa este? Experiența domniei sale nu contează, nu e demnă de luat în seamă, nu vă interesează?

Dar faptul că procurorul general Augustin Lazăr și CSM au “rezolvat” în forță, ca în vremurile pe care le-ați vrut, declarativ cel puțin, demult apuse, doi secretari de stat vă interesează? Că procurorii dau jos membri ai Guvernului și anchetează acte normative?  DNA țintește să pună cătușe tuturor celor care nu gândim la fel? Ne-ați aliniat, văd, într-un șir al...nealiniaților dumneavoastră: cei care nu ieșim la proteste și cei care nu înțelegem normalitatea prin apărarea instituțiilor de forță! 

Uitați un lucru: șirul este lung, dar mai ales loial democrației veritabile și dialogului civilizat. Șirul, domnule președinte, este format din români. Nu ai mei, sau ai dumneavoastră, ci, simplu: din români. Aceia care, în timp ce mă aflu în Parlamentul European, îmi trimit mesaje de susținere, printre lacrimi chiar, și mă felicită că apăr SUVERANITATEA acestei țări sfâșiate de luptele pe care ȘI dumneavoastră le întrețineți! Români care simt că nu e bine să-ți speli rufele în cel mai înalt for al UE, ci acasă, că nu e bine să te sinucizi public, în văzul străinilor, că nu e onorant să te prezinți îngenuncheat și rupt în două. Căci, domnule președinte, NIMENI nu ne va apăra vreodată, dacă n-o facem noi, dimpotrivă, TOȚI vor profita de slăbiciunile noastre!

SUVERANTITATEA – trebuie să o apărați și dumneavoastră domnule Președinte!

Vă rugăm să folosiți prerogativele Constituționale și să mediați conflictul din societatea românească, pentru binele tuturor românilor.

Închei, spunându-vă că România a avut întotdeauna nevoie de un Președinte mediator, un președinte înțelept și unificator, așa cum prevede Constituția. Ați contestat atitudini prezidențiale anterioare, v-au deranjat și iritat și v-ați făcut publice, atunci, opiniile. Așa cum au făcut-o nenumărați români. 

A venit rândul nostru să vă cerem să opriți lupta! Deveniți ceea ce ați aștepta și dumneavoastră de la un președinte: un om al dialogului. Altfel, sunt convinsă că vă expuneți riscului ca românii să ceară suspendarea dumneavoastră și veți intra în istorie ca un Președinte neiubitor de țară.

Pentru miile de români care m-au rugat să vă scriu, aștept răspunsul dumneavoastră.”

*Îngroșările din text aparțin redacției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel