Maria Grapini, declaraţie ŞOC: Sunt închise, dar am cheltuit banii!

Maria Grapini
Maria Grapini

Europarlamentarul Maria Grapini a declarat că punctele de informare turistică deschise în ţară sunt închise, dar măcar s-au cheltuit banii europeni. 

Programul de deschidere de centre de informare turistică în mai multe localităţi din ţară nu funcţionează aşa cum trebuie, nu produc plus-valoare dar banii europeni au fost cheltuiţi, a declarat, vineri, la Sibiu, europarlamentarul Maria Grapini, Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor.

Grapini: Sunt închise. OK, dar am cheltuit banii

"Săptămâna trecută am avut o plenară (...) în care Comisia a venit şi şi-a prezentat propunerea de buget, noul cadru financiar pentru perioada de după 2020. Comisia, în principal, a avut dreptate spunând că doreşte ca acest nou cadru, după 2021, să respecte câteva principii, cu care cred că toţi suntem de acord.

Valoarea adăugată, adică finanţarea să se concentreze pe proiecte care aduc valoare adăugată. Noi, România, trebuie să facem o analiză acum în urmă, pe exerciţiul financiar 2007-2013 şi ce am tras până acuma, pe 2014, avem noi, răspundem noi acestei cerinţe? Avem noi valoare adăugată la tot ce s-a cheltuit de la Uniunea Europeană? Vă spun eu că nu. Am traversat ţara şi am văzut, de exemplu, toate căsuţele astea cu punct de informare turistică care nu ajută la nimic. Sunt închise. OK, dar am cheltuit banii. Am dat doar un exemplu", a afirmat Maria Grapini. 

Maria Grapini a participat, alături de europarlamentarul S&D Andi Cristea, joi şi vineri, la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, la două dezbateri având ca temă "Finanţarea viitorului Europei: Bugetul UE 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel