Margareta, custodele Coroanei, la slujba de la Capela Regală Savoy: M-am temut puţin

Custodele Coroanei Române, Margareta, a caracterizat duminică drept un eveniment 'înălţător' slujba de binecuvântare oficiată de Reverendul Peter Galloway, la Capela Regală Savoy de la Londra, dedicată României şi memoriei Reginei Maria şi a Regelui Mihai I.

'Înălţător. Ceva foarte demn. Am fost inspirată. A fost memoria Regelui foarte bine gândită şi foarte în spiritul lui. Reverendul Peter Galloway a înţeles foarte bine tot despre ţara noastră şi despre tatăl meu şi îi sunt foarte recunoscătoare pentru ceea ce a făcut aici astăzi', a declarat Majestatea Sa, după eveniment. Ea a explicat că, în cuvântul său, Reverendul Galloway a evidenţiat 'credinţa şi demnitatea' Regelui Mihai. 'Era credincios şi a fost respectată şi demnitatea lui, spiritul lui de a fi tot timpul cu credinţa lui, care l-a salvat, de fapt, în toţi aceşti ani dificili, unde a trăit, în exil, fără ţara lui. A fost o ceremonie atât de înălţătoare, că am rămas inspirată şi fericită', a spus Majestatea Sa. Custodele Coroanei a amintit de ceremonia din urmă cu şase ani, când, în anul 2012 a fost alături de Regele Mihai care a fost omagiat în Capela Regală Savoy.

"Mă gândesc la el tot timpul"

'M-am temut puţin că o să fie dificil, că acum şase ani am fost aici cu regele şi n-am ştiut cum o să mă simt. Dar mă simt foarte bine. Evident că mă gândesc la el tot timpul. Am fost foarte recunoscătoare că toată lumea s-a gândit la el aici', a mărturisit Custodele Coroanei. Majestatea Sa a remarcat că membrii corului capelei au învăţat Imnul Regal românesc, apreciind gestul ca un respect acordat României. 'Coralul a fost sublim. Da. Au învăţat (n.r. Imnul Regal) şi asta înseamnă foarte mult pentru noi. Au respectat şi ţara noastră. Şi asta e frumos. Că noi putem să deschidem nişte uşi şi apoi ei merg înainte. M-a mişcat foarte mult', a spus MS Margareta. Ea a arătat că atunci când vorbim de România nu trebuie să ne gândim numai la cei care fac probleme, pentru că probleme sunt peste tot. 'Nu trebuie să ne gândim numai la cei care fac probleme. Nu sunt numai din România, sunt peste tot. Tot ce au contribuit românii de aici în sfera financiară, IT... E fantastic ce fac românii aici. Sunt, să spunem, o comoară pentru ţară şi sunt recunoscuţi pentru asta', a mai spus Custodele Coroanei Române. Custodele Coroanei Române, Margareta şi principele Radu au participat duminică, în calitate de invitaţi de onoare, la slujba de binecuvântare oficiată de Reverendul Peter Galloway, la Capela Regală Savoy de la Londra, dedicată României şi memoriei Reginei Maria şi a Regelui Mihai I. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel