Marea Britanie. Român forțat să plece după ce i-a fost falsificată semnătura

Asan, un român, victimă a traficului de ființe umane a reușit să evite deportarea, după ce Consiliul Municipal din Southampton ar fi falsificat o cerere de plecare voluntară. 

Jurnaliștii britanici care au urmărit îndeaproape cazul lui Asan, scriu astăzi victorios că tânărul "speriat" cu dificultăți de învățare, victimă a traficului de ființe umane, este hotărât să rămână în Southampton, după ce a refuzat să se urce în taxiul care trebuia să îl ducă la aeroport.

Românul ar fi trebuit deportat ieri dimineață, în urma unui ordin al Home Office, în ciuda petiției semnate de mii de britanici pentru a împiedica deportarea lui.

La cei 24 de ani ai săi, Asan suferă de dificultăți severe de învățare și se află în grija unor ONG-uri din Marea Britanie care l-au salvat din mâinile traficanților de carne vie. Voluntarii l-au învățat să vorbească și să citească și i-au pus numele Asan, deoarece tânărul orfan nu știa să spună cum îl cheamă.

Jurnaliștii de la The Echo au investigat însă condițiile suspecte în care Home Office ar fi cerut deportarea forțată a tânărului. Iar ceea ce au aflat a fost un șoc chiar și pentru susținătorii lui Asan.

Șefii de la Fundația Mencap din Southampton susțin că cei de la Consiliul Municipal ar fi făcut cerere de întoarcere voluntară asistată în numele lui Asan. Home Office a primit cererea și a emis ordinul de deportare.

Doar că în momentul în care a sosit taxiul să îl preia, românul a refuzat să se urce și, în ultimul moment, i s-a permis de către autorități să mai rămână. Într-un comunicat al primăriei se arată că: "Dl Asan nu a călătorit în România așa cum era planificat și va rămâne în grija autorităților locale din Southampton, relatează stiridiaspora. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel