Marea Britanie, raiduri aeriene împotriva grupului terorist Stat Islamic

Grupul teorist Statul Islamic (SI) a împrăștiat teroare în întreaga Europă, fapt pentru care marile puteri au decis să-și unească forțele pentru a lupta contra acestuia. Marea Britanie s-a asociat coaliției militare conduse de Statele Unite și a aprobat efectuarea unor raiduri militare în Irak.

Joi, membrii Parlamentului britanic au aprobat moţiunea Guvernului David Cameron, cu 524 de voturi pentru şi 43 împotrivă, care prevede efectuarea de raiduri în Irak, împotriva grupului terorist Stat Islamic. Textul prevede că nu vor fi trimişi militari britanici pe teren.

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a anunţat vineri dimineaţă că şase avioane de vânătoare Tornado aparţinând Forţelor Regale britanice vor participa la raiduri aeriene, în cazul în care operaţiunea va fi aprobată de Parlament.

Citește și: STATUL ISLAMIC, atac terorist la Bruxelles. Comisia Europeană, una dintre ținte 

Marea Britanie este una dintre țările din Occident direct afectate de acțiunile jihadnștilor din Statul islamic. În luna septembrie, teroriștii au anunţat decapitarea britanicului David Haines într-o înregistrare video. Angajat în acţiunile umanitare din 1999, David Haines, în vârstă de 44 de ani, a fost răpit în Siria în martie 2013. El efectua prima sa misiune pentru ONG-ul francez ACTED în calitate de responsabil cu logistica la tabăra de refugiaţi Atmeh, o localitate siriană din apropiere de graniţa cu Turcia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel