Marea Britanie: Partidul Laburist anunţă că a fost victima unui amplu atac informatic

Partidul Laburist din Marea Britanie (opoziţie) a anunţat marţi că a fost victima unui amplu atac informatic care a vizat platformele sale digitale, dar şi-a exprimat încrederea că nu au fost furate informaţii. Incidentul survine cu câteva săptămâni înaintea alegerilor legislative din 12 decembrie, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Un purtător de cuvânt al partidului a precizat că atacul a fost raportat către Centrul naţional pentru securitatea cibernetică şi că, deşi acţiunea a dus la "încetinirea unora dintre activităţile de campanie", acestea au fost reluate în cursul dimineţii de marţi.

Serviciile secrete britanice au avertizat că există riscul unor atacuri informatice din partea Rusiei şi a altor ţări, inclusiv în perioada alegerilor, când principalele două partide din regat lansează campanii online pentru a-şi transmite mesajele către alegători.

"Am experimentat un atac informatic sofisticat şi la scară amplă asupra platformelor digitale laburiste. Am luat prompt măsuri şi aceste tentative au eşuat, datorită sistemelor noastre robuste de securitate. Integritatea platformelor noastre a fost menţinută şi avem încredere că nu s-au produs scurgeri de date", se arată într-un comunicat al Partidului Laburist.

Un oficial din sfera securităţii a declarat pentru Reuters că atacul informatic antilaburist a fost unul de tip Ddos, de scurtă durată şi nu deosebit de sofisticat.

Premierul conservator Boris Johnson a convocat alegeri la 12 decembrie, în încercarea de a pune capăt blocajului în care a ajuns procesul de Brexit în parlament, la peste trei ani după ce britanicii au votat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, aminteşte Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel