Marea Britanie: Iranul a trimis probabil noi drone Rusiei

Iranul a trimis probabil noi drone Rusiei, anunţă Ministerul britanic al Apărării.

După o pauză de două săptămâni, Rusia a trimis cel puţin 71 de "drone kamikaze" iraniene împotriva unor ţinte ucrainene, ceea ce indică faptul că Moscova a primit noi drone din partea Iranului pentru utilizare împotriva statului vecin, a anunţat duminică Ministerul britanic al Apărării, relatează DPA, citat de Agerpres.

În buletinul său de informaţii militare postat pe Twitter, oficiali britanici au declarat că aceste indicii arată că "Rusia probabil a început să primească cu regularitate un mic număr de drone Shahed OWA-UAV".

CITEȘTE ȘI     -    Pentagon: Nu există indicii că Rusia vrea să folosească arme nucleare / ISW, precizări despre intențiile lui Putin

Ce ar încerca rușii

Se crede că există două situri de lansare pentru drone: regiunea rusă Briansk aflată la nord-est de Ucraina şi regiunea Krasnodar din est.

"Acest lucru îi asigură flexibilitate Rusiei în vizarea unei regiuni ample din Ucraina şi scade timpul de zbor până la ţinte din nordul Ucrainei", se menţionează în postarea pe Twitter. "De asemenea este probabil o tentativă a face apărarea antiaeriană ucraineană să încerce să acopere o suprafaţă mai mare", adaugă sursa citată.

Pe de altă parte, un institut american a apreciat că anunţarea de către Kremlin a planurilor de a desfăşura arme nucleare tactice în Belarus este irelevantă pentru riscul escaladării la un război nuclear.

"Putin încearcă să exploateze temerile Occidentului de escaladare nucleară desfăşurând în Belarus arme nucleare tactice", potrivit Institutului pentru studiul războiului din SUA.

Institutul continuă "să evalueze că Putin este un actor căruia nu îi place riscul şi care ameninţă în mod repetat că va folosi arme nucleare fără a avea vreo intenţie de a da curs retoricii sale cu scopul de a distruge determinarea Occidentului".

CITEȘTE ȘI     -    Ucraina: Rusia a luat Belarusul ostatic nuclear

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel