MAREA BRITANIE, ATACURI aeriene în IRAK

Marea Britanie a efectuat primele sale raiduri aeriene în Irak asupra unor poziţii ale grupării Statul Islamic (SI), a anunţat marţi ministrul apărării Michael Fallon, citat de France Presse, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Michael Fallon, două bombardiere de vânătoare Tornado au distrus un post de artilerie şi un vehicul echipat cu o mitralieră de calibru greu. Aceste două atacuri "de precizie" au fost un "succes", a adăugat ministrul, care nu a precizat când au avut loc atacurile şi nici localizarea lor exactă.

Cele două avioane de luptă efectuau zboruri de recunoaştere în momentul în care li s-a cerut să sprijine trupe kurde care încercau să reziste unui atac al jihadiştilor SI în nord-vestul Irakului.

Aceste atacuri sunt primele de când Marea Britanie s-a alăturat vineri coaliţiei militare internaţionale după adoptarea de către Parlamentul de la Londra a unei moţiuni guvernamentale ce autorizează efectuarea de raiduri aeriene în Irak.

Citeşte şi: David Cameron ar putea recomanda britanicilor să voteze ieşirea din UE

Şase aparate Tornado ale Royal Air Force, bazate în Cipru, erau angajate deja de mai multe săptămâni în Irak în misiuni de recunoaştere. Începând de vineri, ele au efectuat mai multe zboruri, echipate cu bombe cu sistem de ghidaj laser şi rachete, dar fără a deschide focul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel