David Cameron ar putea recomanda britanicilor să voteze ieşirea din UE

Premierul britanic, David Cameron, a declarat că, în cazul în care nu reuşeşte să modifice termenii apartenenţei Marii Britanii la UE, va fi pregătit să le recomande britanicilor să voteze pentru părăsirea Uniunii. Asta în cazul în care  va câştiga alegerile generale din 2015, relatează The Guardian online.

Şeful Guvernului britanic s-a declarat încrezător în faptul că va reuşi să modifice regulile cu privire la acordarea ajutoarelor sociale în UE şi să evite, astfel, ca ţara sa să părăsească Uniunea, care va deveni şi mai puternică.

Cameron a spus însă că va fi pregătit să le recomande britanicilor să voteze împotriva rămânerii în UE, la referendumul pe această temă, preconizat pentru 2017.

Citește și: Independența Scoției: Marile schimbări produse de votul care NU a rupt Marea Britanie

"Am spus acest lucru de-a lungul înregii mele cariere politice: am spus că, dacă aş crede că nu este în interesul Marii Britanii să se afle în UE, nu aş pretinde să facem parte din ea. Sunt un politician şi un individ profund patriotic. Fac meseria asta pentru că îmi iubesc ţara, îmi pasă foarte mult de viitorul ei şi vreau să fie o naţiune puternică, mândră, autonomă şi independentă", a declarat Cameron pentru BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel