Maramureş: Gospodării parţial izolate de revărsarea apelor în comuna Vişeu de Jos

Alexandru Ichim / 16 mai 2019 / 13:14 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Cel puţin 50 de gospodării din comuna Vişeu de Jos au fost afectate de torenţii scurşi de pe versanţii muntoşi, accesul spre case fiind parţial blocat după ce un pod a fost distrus de ape, a precizat, joi, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

Potrivit acestuia, autorităţile lucrează la refacerea podului distrus de viitură, iar localnicii vor avea acces spre gospodării pe o punte pietonală.

El a mai precizat că torenţii formaţi pe dealurile din vecinătatea localităţii prin creşterea debitelor pe pârâurile Bocicoel, Drăguleasa, Valea Morii şi Valea Porcului au transportat aluviuni - mal, pietriş, bolovani - care s-au revărsat în aval distrugând un pod, 15 podeţe, drumuri comunale, uliţe, şanţuri şi rigole.

În context, prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan, a declarat că nu au existat victime umane şi evaluarea pagubelor produse de inundaţii este în desfăşurare, iar la nivel local, în comuna Vişeu de Jos, intervin echipele şi voluntarii din Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform reprezentanţilor ISU Maramureş, în ultimele ore, curţile a peste 60 de gospodării din oraşul Săliştea de Sus au fost inundate de revărsarea apelor, iar din subsolurile a trei imobile apa a fost evacuată cu ajutorul pompierilor.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.83