Urmărește emisiunea live


Maramureș. Medic, asistentă, cercetați în arest la domiciliu

Două cadre medicale, un medic şi o asistentă medicală din Maramureş, membri ai unei comisii de expertizare a capacităţii de muncă, sunt cercetaţi în arest la domiciliu pentru luare de mită şi fals intelectual.

Măsura arestului la domiciliu a fost dispusă de Tribunalul Maramureş, în urma unor percheziţii efectuate, în zilele de 8 şi 9 august, de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Maramureş, împreună cu lucrători ai structurilor similare din Cluj, Satu Mare, Bistriţa Năsăud şi Sălaj, potrivit unui comunicat al DGA.

Cele şapte descinderi au avut loc în Baia Mare şi Sighetul Marmaţiei, la două cabinete medicale şi la locuinţele deţinute de suspecţi, în baza ordonanţelor de delegare emise de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş. 

"În dosarul penal înregistrat la unitatea de parchet (...), în baza unui proces verbal de sesizare din oficiu al SJA Maramureş, se efectuează acte de urmărire penală vizând săvârşirea de către M.M., medic primar expert al asigurărilor sociale şi M.F., asistentă medicală, membri ai unei comisii de expertizare a capacităţii de muncă, a infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual. (...) În fapt, în zilele de 1.08 şi 03.08.2017, în prezenţa inculpatei M.F., inculpatul M.M. a primit de la mai multe persoane diferite sume de bani în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră în atribuţiile de serviciu ale acestuia (58 de acte materiale)", se arată în comunicatul DGA. 

Conform aceleiaşi surse, în urma cercetărilor s-a mai stabilit faptul în perioada 18-20 iulie şi în zilele de 1 şi 3 august, asistenta a primit de la 113 persoane persoane diferite sume de bani şi alte foloase în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră în atribuţiile sale de serviciu. 

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost găsite şi ridicate mai multe sume de bani (aproximativ 24.000 de lei, 2.200 euro şi 100 lire sterline), registre de evidenţă medicală, telefoane mobile şi alte bunuri. 

Cei doi suspecţi au fost iniţial reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentaţi Tribunalului Maramureş cu propuneri de arestare preventivă, instanţa dispunând măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel