Urmărește emisiunea live


Manuale școlare: Ministrul Educației, reînnoire după reevaluarea programelor

manuale scolare
manuale scolare

Ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, a afirmat joi, la Arad, că doreşte să facă o reevaluare a programelor şcolare, precum şi o reînnoire a manualelor, informează Agerpres. 

"Vom analiza raportul făcut de OECD. Vom avea şi noi analiza internă. Îmi doresc să reevaluez programele şcolare, mergând până la manuale, din clasa I până la a XII-a", a spus Pavel Năstase, într-o conferinţă de presă. 

Ministrul Educaţiei a precizat că vor fi introduse manuale şcolare noi, iar cele pentru gimnaziu şi pentru liceu ar putea fi produse simultan. 

"Aş dori foarte mult ca în această evaluare să facem o corecţie la ceea ce înseamnă reînnoirea manualelor şcolare, pentru că, aşa cum ştiţi, în fiecare an introducem manuale noi pentru fiecare an de studiu. Avem manuale noi pentru clasele I-IV, anul acesta introducem manuale noi pentru clasa a V-a, urmând tot aşa până în anul 2026, când ar trebui să aibă manuale noi clasa a XII-a. Din analizele pe care le-am făcut la minister şi cu specialiştii în educaţie, încercăm să gândim lucrurile altfel. În 2018-2019 ne propunem să producem simultan manualele pentru clasele VI-VIII, deci să avem gimnaziul, iar în 2019-2020 ne propunem să producem simultan manualele şcolare pentru liceu, adică pentru clasele a IX-XII", a adăugat ministrul Pavel Năstase. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel