Urmărește emisiunea live


Manifestaţii în Hong Kong: Poliţia se teme de o situaţie 'foarte periculoasă' marţi

Poliţia din Hong Kong a avertizat luni în legătură cu o situaţie "foarte, foarte periculoasă" marţi în fosta colonie britanică, unde sunt planificate noi manifestaţii prodemocraţie cu ocazia aniversării a 70 de ani de la fondarea Chinei populare, informează France Presse.
                
"Ne aşteptăm ca situaţia mâine să fie foarte, foarte periculoasă", a declarat jurnaliştilor John Tse, înalt responsabil al poliţiei locale.
                
Manifestanţii "radicali îşi ridică nivelul de violenţă. Profunzimea şi amploarea violenţei şi a planurilor lor arată că se angajează din ce în ce mai mult în acte de terorism", a acuzat el.
                
Regiunea autonomă din sudul Chinei, care trece din iunie prin cea mai gravă criză politică de la retrocedarea ei în 1997, a fost scena unor ciocniri grave duminică între poliţişti şi protestatari radicali care au incendiat mai multe baricade în cartierele din centrul insulei.
                
Acţiunile şi manifestaţiile au loc de aproape patru luni cvasi-zilnic în Hong Kong pentru a cere mai ales reforme democratice. Însă tensiunile au crescut şi mai mult în ultimele zile, odată cu apropierea celebrărilor de marţi în China continentală cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la fondarea regimului comunist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel