Manifestaţii după uciderea ursului. Proteste la Sibiu

Asociaţia 'România fără ei' din Bucureşti a anunţat pe pagina sa de Facebook că va organiza vineri seara un protest, în Piaţa Mare din Sibiu. Protestatarii vor cere demisia autorităţilor ce au luat decizia de a ucide ursul care s-a plimbat miercuri prin oraş.

În numele ursuleţului ucis cerem autorităţilor să îşi dea demisia. Cerem procuraturii să se autosesizeze pentru crimă, comisa împotriva unui animal nevinovat, protejat. În 5 ani in Sibiu s-au comis 3 astfel de crime şi nu s-a făcut nimic. Ursuleţul este vinovat în ochii voştri pentru că nu a putut să se tranchilizeze singur. Sibienii cu conştiinţa civică haideţi să cerem demisia în masă a autorităţilor din Sibiu pentru modul în care a 3-a oară au gestionat situaţia. Cerem dreptate în numele vietăţilor ucise, se arată în apelul postat pe Facebook.

Până în prezent, 625 de persoane au anunţat că sunt interesate de acest protest.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu, a declarat că 'deocamdată nu s-a înregistrat nicio cerere pentru un asemenea protest', transmite Agerpres. Până vineri, la Sibiu, va fi iluminată în roşu faţada Teatrului pentru Copii şi Tineret Gong, în amintirea ursului ucis miercuri. Ursul care s-a plimbat câteva ore prin oraş, chiar şi prin Piaţa Mare din centrul istoric, a fost împuşcat pentru că tranchilizantele nu au reuşit să-l imobilizeze şi animalul ajunsese nu doar pe casele oamenilor, ci şi în curtea unei fabrici de mobilă, punând în pericol viaţa a 50 de muncitori care erau la serviciu, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul Cristian Roman. Potrivit prefectului de Sibiu, s-a deschis un dosar penal pentru folosirea armei de foc, însă singura soluţie sigură pentru protecţia oamenilor a fost împuşcarea animalului. Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului (FPAM) a anunţat că miercuri, depune la Parchetul General, o plângere penală împotriva celor responsabili de împuşcarea ursului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel