Manfred Weber, mesaj șocant după întâlnirea cu Viorica Dăncilă

Manfred Weber și Viorica Dăncilă
Manfred Weber și Viorica Dăncilă

Manfred Weber, liderul PPE, transmite un mesaj dur pentru România, după întâlnirea cu Viorica Dăncilă, de la Bruxelles. 

Manfred Weber susține că este ”extrem de îngrijorat cu privire la situația din România. Am întrebat-o pe premierul Viorica Dăncilă despre corupție și independența statului de drept. Nu vom negocia statul de drept” punând hashtagul #BetterEurope, adică o Europă mai bună. 

Mai mult, oficialul european a făcut și un video în care spune următoarele: ”Țara face pași în spate în lupta împotriva corupției și se fac presiuni asupra sistemului judiciar. Am văzut cetățeni în această vară în București care au fost bătuți de poliție, acest lucru este inacceptabil. Lupta împotriva corupției nu este un lux, este o necesitate absolută pentru a ne proteja cetățenii și afacerile de abuzul statului. De aceea cerem urgent guvernului României să se oprească. Noi suntem alături de cetățenii europeni și nu negociem niciodată statul de drept.”

Viorica Dăncilă s-a întâlnit astăzi, la Parlamentul European, cu Manfred Weber, cel susținut puternic de Angela Merkel pentru președinția Comisiei Europene. Liderul PPE a mai criticat România, spunând "Guvernul socialist de la Bucureşti face abuz de putere cu scopul de a facilita corupţia". Europarlamentarul Răzvan Popa a făcut declarații pentru DCNews despre jocul pe care-l face politicianul european, pentru a arăta că nu doar partidele de guvernare reprezentate în PPE au probleme în propriile țări, precum Ungaria sau Polonia. Vezi mai mult aici: EXCLUSIV Viorica Dăncilă, la Bruxelles. Răzvan Popa: Ce joc fac liderii europeni cu România, de ce sunt atât de importante protestele

Iată mesajul transmis de Guvern după întâlnirea dintre Manfred Weber și Viorica Dăncilă: 

Prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 25 septembrie 2018, o întrevedere cu liderul Grupului Partidului Popular European, domnul Manfred Weber.

La întrevedere au participat doamna Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene si europarlamentarul Dan Nica.

În cadrul convorbirilor au fost abordate dosarele de actualitate de pe agenda europeană, în perspectiva preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene la începutul anului viitor. Primul-ministru a prezentat stadiul pregătirilor desfășurate de către autoritățile de la București, asigurând asupra cooperării strânse cu Parlamentul European în vederea finalizării dosarelor legislative și asigurării unui mandat de succes.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a avut un schimb deschis de opinii cu interlocutorul său cu privire la situația din România, în perspectiva dezbaterii care va avea loc în Parlamentul European la începutul lunii octombrie, subliniind disponibilitatea sa și a Guvernului pentru un dialog deschis cu reprezentanții instituțiilor europene pe toate subiectele de interes. Premierul a reafirmat și cu această ocazie atașamentul Guvernului României față de principiile și valorile democratice. În același timp, a arătat că răspunsul la provocările cu care se confruntă proiectul european în prezent, poate fi găsit prin demonstrarea solidarității între statelor membre și nu prin crearea unor noi clivaje în interiorul Uniunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel