Mănăstirile și parohiile, subvenții pentru agricultură de 5 milioane de euro în 2013

Potrivit Ministerului Agriculturii, în cursul anului 2013,  mănăstirile și parohiile au primit  subvenții pentru  agricultură de 5 milioane de euro. Din acest an, ministerul impune reguli noi.

Din acest an, cei care vor subvenţii pentru terenurile agricole trebuie să demonstreze că lucrează pământul. În plus, Ministerul Agriculturii vrea să facă o listă neagră a celor care au beneficiat pe nedrept de ajutor. În 2013, o mare parte din bani s-a dus către mănăstiri şi parohii, circa 5 milioane de euro, informează Digi 24.

Un număr de 2315 instituţii de cult, care deţin sau administrează o suprafaţă de peste 23.000 de hectare de teren agricol, au primit anul trecut subvenţii de aproape 5 milioane de euro. Conducătorii lor trebuie să demonstreze de acum că sunt „fermieri activi" şi că lucrează terenul.

Pentru a putea dovedi calitatea de „fermier activ", lăcaşurile de cult trebuie să aibă obiectul de activitate agricolă conform clasificării CAEN sau să poată dovedi cu documente că lucrează pământul. Cei care nu pot face dovada nu vor mai primi subvenţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel