Mănâncă, bea, bucură-te de sărbători și ține kilogramele departe

Masa-de-Craciun
Masa-de-Craciun

Pentru cei mai mulți dintre români, sărbătoarea Crăciunului înseamnă o masă îmbelșugată, dar și mâncare sau băutură în exces. 

În cele ce urmează, vei găsi câteva sfaturi care să te țină departe de kilogramele în plus.

Cina de Crăciun

1. O opțiune extraordinară pentru tine poate fi curcanul. Este bogat în proteine și în multi alți nutrienți care ajută sistemul imunitar. Dar, cel mai bun lucru este că are foarte puține calorii și grăsimi față de celelalte tipuri de carne, în special dacă optezi pentru piept de curcan fără pieliță.

2. Nu turna ulei, slănină, unt sau margarină peste curcan când îl prepari la cuptor. Dacă trebuie să-l ungi cu ceva, folosește o perie de patiserie pentru a-l acoperi cu un strat fin de ulei în loc să torni cu lingura.

3. Înlătura pielița. 15g conțin 70 de calorii și 6g de grăsime – și toate astea într-o înghițitură.

4. Adaugă în farfuria ta legume tradiționale de sezon cum ar fi varză roșie, morcovi sau conopida. Cu cât este mai colorată farfuria ta, cu atât și parte de nutrienți mai variați.

5. Prepară legumele cat mai mult la cuptor sau la abur și evită prăjirea lor în foarte mul ulei.

6. Dacă vei folosi sosul de la carne, scurge-l de grăsime înainte.

7. Dacă nu poți să reziști budincii de Crăciun, servește doar o porție mică. O porție de 100g are în medie 330 de calorii și 11,8g de grăsime.

Băuturile de Crăciun

1. Bea vinul cu apă minerală pentru a „beneficia” de jumătate din numărul de calorii. Dacă nu obișnuiești să bei combinat cu apă minerală, optează penru un vin sec alb sau roșu, acestea conținând mai puține calorii decât cele dulci. Jumătate de sticlă de vin alb sau roșu conține 250 de calorii.

2. Dacă vei bea băuturi spirtoase, ai grijă să torni băutură în pahar înainte de a pune gheață sau lămâie, pentru a ști exact ce cantitate bei. Nu uita că porțiile de acasă vor fi mai mari ca cele din localuri, așa încât și caloriile se vor dubla.

3. Amestecă băuturile spirtoase cu sucuri fără calorii cum ar fi cola diet, limonada fără zahăr sau apa tonică.

4. Stai departe de bere sau cidru, acestea fiind pline de calorii (circa 160).

5. Alege cocktail-urile cu grijă. Încearcă să eviți orice băutura care se face cu frișcă, lapte de nucă de cocos sau siropuri – sunt doldora de calorii. Și nu uita: cu cât cocktail-ul conține mai multe shot-uri, cu atât are mai multe calorii.

6. Evită lichiorurile cu cremă după masa. Dacă vrei să termini masa cu stil, poți bea coniac. Cele mai multe lichioruri cu cremă conțin 80-100 de calorii la 25ml față de 50 de calorii din coniac.

7. În final, ai putea să te oferi să conduci din când în când către și de la petreceri, astfel nemaiexistând tentația de a bea altceva în afară de băuturi cu foarte puține calorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel