EXCLUSIV  Mall Brăila atac. Psiholog Cristina Zaharia: Există două explicaţii

Psihologul Cristina Zaharia a comentat cazul șoferului care a intrat cu mașina într-un mall din Brăila, rănind mai multe persoane. Aceasta a explicat, pentru DCNews, care ar putea fi motivele unui asemenea gest.

"Există două explicaţii cât de cât plauzibile: să fi fost sub influența unor substanţe de natură sintetică, psihotică, probabil consumator de droguri. Şi la o cantitate mare de alcool îngurgitată se poate ajunge la aşa ceva. Să nu fi avut un episod psihotic. În cazul în care este cunoscut ca o persoană cu antecedente de boli psihice, putem avea şi această probabilitate. Acesta nu este un comportament teribilist, ci unul antisocial.

De cele mai multe ori, la baza comportamentului delicvent stau afecţiuni psihice sau consumul de stupefiante. Persoana respectivă, în condiţiile în care nu consumă aceste substanţe, sau se află sub tratament psihotrop, este o persoană, aparent, normală, fără derapaje de natură antisocială. Acum trebuie văzut. Bănuiesc că se vor face cercetări şi probabil se va afla care dintre cele două cauze a dus la comportamentul acestuia", a declarat psihologul Cristina Zaharia.

Șofer: "Trebuie să curgă sânge pentru ţara asta". Răzbunare?

"Răzbunările care au un substrat politic, social, de natură personală au ţintă, se adresează strict persoanelor care au adus persoana respectivă în suferinţă, i-au făcut o nedreptate. În momentul în care avem de-a face cu o aşa-zisă răzbunare, care implică un număr mare de victime colaterale, luate aleatoriu, nu putem lua în calcul aşa ceva", a mai spus psihologul.

Citește și: Șoferul care a intrat cu mașina într-un mall din Brăila: "Trebuie să curgă sânge"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel