Majoritatea republicanilor au votat împotriva procesului de destituire pentru Donald Trump

Donald Trump și-a completat echipa de avocați
Donald Trump și-a completat echipa de avocați

Aproape toți republicanii din Senat au votat împotriva celui de-al doilea proces de punere sub acuzare a lui Donald Trump.

Senatorul republican Rand Paul a depus o moțiune care s-a opus procesului de punere sub acuzare pe motiv că legea supremă Statelor Unite nu prevede punerea sub acuzare a foștilor președinți, iar DonaldTrump a ieșit din funcție miercurea trecută. În același timp, Senatul a blocat moțiunea printr-un vot de 55-45. Doar cinci aleși republicani s-au alăturat democraților pentru a respinge această mișcare, departe de cei 17 republicani care ar trebui să voteze pentru a-l condamna pe Trump pentru că a incitat la evenimentele de la Capitoliu.

În timp ce republicanii nu au reușit să pună capăt procesului înainte de începerea acestuia, votul a arătat clar că Trump are încă o influență enormă asupra partidului său, deoarece devine primul fost președinte care va fi judecat pentru destituire în SUA.

„Este una dintre puținele momente din Washington în care pierderea este de fapt o victorie”, a declarat Rand Paul mai târziu.

Procesul de punere sub acuzare va începe

Votul de marți înseamnă că procesul privind punerea sub acuzare a lui Trump va începe așa cum era programată, la începutul lunii februarie. Donald Trump a fost acuzat pe 13 ianuarie pentru o singură incriminare de „incitare la insurecție”, făcându-l primul președinte din istoria SUA care a fost acuzat de două ori. Unii senatori republicani care au susținut moțiunea lui Paul au declarat că votul lor nu reprezintă neapărat o susținere pentru Trump, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel