Majorare pensii. Marius Budăi, informaţii de ultimă oră pentru pensionari

Mihai Ciobanu / 16 mai 2019 / 19:06 Salveaza PDF Comentarii
Marius Budăi
Marius Budăi

Marius Budăi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, a răspuns invitaţiei senatorului Ioan Stan, preşedintele organizaţiei judeţene PSD şi a d-lui Mişu Gafencu, preşedintele OPSD Suceava, de a se întâlni cu sucevenii de vârsta a treia.

La întâlnirea ce a avut loc astăzi la Frasin, ministrul Marius Budăi a prezentat celor peste 500 de participanţi stadiul îndeplinirii măsurilor din programul de guvernare al PSD privind calitatea vieţii pensionarilor.

Dl Marius Budăi a arătat că în ultimii doi ani guvernarea PSD a asigurat, conform promisiunilor făcute, o creştere substanţială a punctului de pensie (de la 816 lei în 2016, la 1100 lei în 2018 şi la 1265 lei în septembrie 2019), o creştere substanţială a pensiei minime garantate (la 640 de lei în prezent, până la 704 lei în septembrie 2019 şi până la 775 lei în 2020). Dumnealui a prezentat şi alte măsuri luate în favoarea celor de vârsta a treia precum neimpozitarea pensiilor mici şi scutirea de la plata contribuţiei pentru asigurarea de sănătate, creşterea gradului de accesibilitate la medicamente compensate cu 90% prin mărirea plafonului de venituri de la 700 de lei la 990 de lei.

Replică la speculaţiile PNL şi USRDe asemenea, ministrul a ţinut să pună capăt speculaţiilor tendenţioase promovate de reprezentanţii PNL şi USR în spaţiul public prin care aceştia încearcă să inducă ideea că această creştere a pensiilor nu este sustenabilă. Dumnealui a demonstrat că acest lucru este posibil datorită măsurilor luate de Guvernul PSD: creşterea salariilor, creşterea record a numărului de salariaţi în ultimii doi ani (cu peste 230 000), scăderea record a şomajului (3,19%). Chiar şi fondul de pensii devine în 2019 excedentar.

În acelaşi timp, Marius Budăi i-a asigurat pe cei prezenţi că procesul de calculare a pensiilor aflat în derulare va determina o creştere a veniturilor pensionarilor în marea majoritate a cazurilor şi nicio pensie nu va fi diminuată.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23