Majestatea Sa Margareta, impresionată de mobilizarea românilor pentru în sprijinirea refugiaţilor din Ucraina

Foto, Majestatea Margareta
Foto, Majestatea Margareta

"România este exemplară în ceea ce priveşte sprijinul acordat refugiaţilor ucraineni", a declarat, joi, Custodele Coroanei române, Majestatea Sa Margareta, care este și preşedintele Crucii Roşii Române.

Custodele Coroanei a apreciat modul în care autorităţile române s-au organizat şi şi-a exprimat mândria pentru faptul că societatea civilă a intervenit în sprijinul refugiaţilor ucraineni.

"Mi se pare foarte bine organizat. Sunt foarte mândră de ce fac românii, că au deschis braţele şi inimile. Este un lucru frumos şi necesar. O să dureze în timp, iar asta e problema. (...) Este un efort mondial pe care-l facem acum, dar România este exemplară cum a reacţionat şi sunt foarte mândră. Dar trebuie să facem un efort în timp", a declarat Majestatea Sa Margareta.

Majestatea Sa a menţionat şi implicarea Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), al cărei reprezentant ad-interim în România, Pablo Zapata, participă la coordonarea eforturilor de sprijinire a persoanelor care părăsesc Ucraina, potrivit Agerpres.

"Suntem aici pentru a discuta cu autorităţile şi pentru a lucra împreună, să coordonăm eforturile familiei Naţiunilor Unite care deţine capacităţi variate şi specializate şi să le punem la dispoziţia României. Obiectivul nostru comun este să-i sprijinim pe refugiaţi", a declarat Pablo Zapata, prezent joi la Isaccea.

Directorul general al Crucii Roşii Române, Silviu Ioan Lefter, a menţionat că în jur de 50 de camioane cu ajutoare au ajuns deja în Ucraina în ultimele trei săptămâni, acestea fiind transmise din asociaţiile membre din întreaga lume ale Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

"La sfârşitul săptămânii urmează să ajungă preşedintele Federaţiei internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie cu care vom stabili un mod de lucru mai fluent. El va lua legătura şi cu autorităţile din Ucraina şi poate vom deschide şi alte coridoare", a menţionat Silviu Ioan Lefter.

Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală principele Radu s-au aflat începând de miercuri după-amiază în judeţul Tulcea, unde s-au întâlnit şi cu reprezentanţi ai filialei teritoriale a Uniunii Ucrainenilor din România şi cu voluntarii Crucii Roşii Române.

Potrivit Gărzii de Coastă, circa 36.000 de persoane, dintre care aproape 31.000 de ucraineni, au tranzitat, începând de joi, 24 februarie, punctul de trecere a frontierei din oraşul tulcean Isaccea.

Cei mai mulţi refugiaţi au ajuns în localitate cu bacul care traversează Dunărea şi care pleacă din Orlivka, în funcţie de decizia autorităţilor ucrainene.

Cei mai puţini dintre ei, circa 100 de persoane, ajung zilnic la Isaccea din oraşul Ismail cu o navă aflată sub pavilion ucrainean. Nici acest vas care funcţionează de aproape o săptămână nu are un program, iar la bord urcă de la 70 până la 150 de persoane, potrivit autorităţilor române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel