Maia Sandu: De asta are nevoie Republica Moldova

Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova
Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova

Pentru a se simţi în siguranţă, Republica Moldova - chiar dacă este o ţară neutră - trebuie să investească mai mult în forţele sale armate, a declarat miercuri preşedinta Maia Sandu, subliniind că ţara sa are nevoie de o armată funcţională şi modernă, capabilă să răspundă provocărilor timpului.

"O armată puternică şi bine echipată oferă ţării libertate de acţiune, încredere în forţele proprii şi opţiuni strategice. Prin urmare, trebuie să depunem eforturi financiare şi logistice serioase pentru a construi o armata profesionistă, modernă şi dotată", a declarat Maia Sandu, cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la fondarea Marelui Stat Major al armatei naţionale.

"Avem război chiar la graniţa noastră, deci înţelegem foarte bine acest lucru. În acest sens, Republica Moldova trebuie să preia experienţa altor state neutre de consolidare a forţelor sale armate", a menţionat ea, potrivit Deschide.md.

Cu această ocazie, Maia Sandu a oferit mai multe distincţii ofiţerilor şi specialiştilor din cadrul Marelui Stat Major şi a vizitat baza militară nr. 142, care găzduieşte spaţiile de locuit şi complexul sportiv în care se pregătesc soldaţii armatei naţionale.

Miercuri, 27 aprilie, a fost şi Ziua drapelului de stat în Republica Moldova, care a fost de asemenea marcată de autorităţile de la Chişinău, scrie Agerpres.

Citește și - Primele imagini cu atacul de la Tiraspol / VIDEO

Au fost publicate imagini în care ar fi fost atacat așa-zisul Serviciu de Securitate de la Tiraspol.

Presa de la Tiraspol publică imaginile video cu presupusul atac asupra clădirii sediului Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB). În secvență pot fi observate trei persoane care coboară dintr-un automobil, după care lansează trei grenade și fug de la fața locului.

Amintim că luni, 25 aprilie, sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade (citește AICI). Un obuz a fost găsit în apropierea clădirii. Ferestrele și ușile sediului MGB au fost sparte, la fel și ferestrele unor clădiri din apropiere. Vezi continuarea și video aici!

Citește și - Maia Sandu, despre cine ar putea sta în spatele provocărilor din Transnistria: Au fost mai multe alerte cu bombe în școli și în instituții medicale

Citește și - Explozii în Transnistria. Chirieac, despre pericolul extinderii războiului: România trebuie să facă exact ce vor face SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel