Maia Morgenstern, revoltă faţă de o situaţie legată de STB: Mi-au povestit colegii cu lacrima-n gât. Ce-am făcut să merităm palma asta?

Facebook Maia Morgenstern
Facebook Maia Morgenstern

Maia Morgenstern a povestit ce au păţit mai mulţi colegi de-ai săi. 

"Micile găinării și transportul - în comun. Abuzașe mititele. De alea mari, vă las pe voi să vă ocupați. Cu mânie justificată și glas înalt.

Folosesc transportul în comun. Destul de des. De fiță, de (să-mi iau de-o) grijă, de-a naibii așa. Mai citesc, mai scriu, mai șterg. Mai...mai că-mi vine să zic 'băi, eu câștig timp așa'. Și nici nu-mi bat capul cu parcarea, cu pana prostului - nu rămân fără benzină -, cu depășirile, cu reviziile tehnice, cu amenzile....mă enervez mai puțin. Și-mi mai crește-n piept și mândria că, nu-i așa, poluare mai puțină...

În fine, figuri. Merg cu tramvaiul, cu troleibuzul, cu autobuzul etc. Aș putea, desigur, să...sau... Nu și nu: transportul în comun. Privesc oamenii.

Da, ca angajată într-o instituție publică de cultură, beneficiez de gratuitate. Printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București. Cât contează asta pentru mine sau nu, vom discuta altă dată. Pentru alți colegi contează. Enorm. Faptul că beneficiază de gratuitate: e suficient să prezinte legitimația de serviciu, vizată la zi. Și gata, conform reglementarilor, pot călători în deplină liniște și legalitate. Evident, sunt transmise și avizate listele cu angajații ce beneficiază de gratuitate.

Ei bine, aflu cu jale că, până acum, trei colegi au fost amendați de controlorii STB (fost RATB) în baza la pretextul (iartă-mă, Doamne pentru gluma proastă!)... că nu mai e valabilă hotărârea. S-a abrogat, s-a revocat(!), s-a retras, s-a...nu mai e așa. De când? De unde? De ce?

Oamenii au fost amendați: au pățit rușinea! I-au 'prins'! Controlorii, i-au obligat să plătească!!! Au găsit infractorii! Au fost demascați contrabandiști! Că s-a schimbat modificarea!

Păi să ne ziceți și nouă, să știm! Să-i recunoaștem pe adevărații contravenționali! Gata!!' Contrabandiții' ( așa zicem în copilărie!!) Au fost demascați!! Huooo, evazioniștii!!!

Mi-au povestit colegii cu lacrima-n gât, cu obrajii aprinși de rușine, cu mințile răsucite de nedumerire: ce-am făcut oare să merităm palma asta???Că, cică nu mai e gratis. Și ne-a amendat", a povestit Maia Morgenstern pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel