MAI se pregăteşte pentru misiunea de reevaluare a frontierelor aeriene

Ministerul Administraţiei şi Internelor se pregăteşte pentru misiunea de re-evaluare a frontierelor aeriene, programată să se desfăşoare în perioada 15 - 17 noiembrie. Prima misune de evaluare a avut loc în perioada 15 - 18 noiembrie 2009 la aeroporturile internaţionale Henri Coandă Bucureşti şi Traian Vuia Timişoara iar raportul a recomandat reevaluarea României în domeniul infrastructurii aeroportuare.

Echipa de evaluare a concluzionat că modul de efectuare a controlului de frontieră la frontierele aeriene ale României este în linii mari în conformitate cu acquis-ul Schengen. Având în vedere faptul ca până la momentul ridicării controalelor mai erau aproximativ 16 luni, echipa de evaluare nu a fost în măsură să evalueze infrastructura necesară pentru separarea fluxurilor de pasageri Schengen şi non-Schengen şi pentru efectuarea controlului de frontieră din cauza fazei incipiente a lucrărilor de construcţie.

Cu ocazia misiunii de re-evaluare în domeniul frontierelor aeriene, experţii vor face şi o vizită la PTF Stamora-Moraviţa rutier şi feroviar pentru a verifica finalizarea lucrărilor de refacere a infrastructurii.

Ultima vizită de evaluare Schengen va avea loc în domeniul SIS/SIRENE, în perioada 06 - 10 decembrie. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel