Mai mulţi porci au fost sacrificaţi, după apariţia unor cazuri de pestă porcină la o stână din Botoșani

Autorităţile sanitar-veterinare din judeţul Botoşani au decis sacrificarea mai multor purcei aflaţi la o stână de pe raza localităţii Hăneşti, după ce doi dintre ei au murit pe câmp, a anunţat, printr-un comunicat de presă, Instituţia prefectului.

Potrivit sursei citate, analizele de laborator au confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane la cele două animale decedate.

"Cazul a apărut după ce un sătean a mutat cei şapte purcei de câteva săptămâni din exploataţia familială la o stână şi nu a luat toate măsurile pentru limitarea accesului purceilor în câmp. În condiţiile în care în urmă cu câteva zile fusese confirmat virusul la un porc mistreţ, găsit mort pe un fond de vânătoare, purceii s-au îmbolnăvit, doi dintre ei fiind găsiţi morţi în două zile diferite. Abia după a doua mortalitate, săteanul a anunţat medicul veterinar care, la rândul său, a anunţat Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor", se precizează în comunicatul transmis de Instituţia Prefectului.

Imediat, medicii veterinari au prelevat probe de la cadavre şi de la purceii rămaşi, inclusiv de la scroafa din gospodărie, confirmarea venind deocamdată pentru purceii morţi, care prezentau şi semnele clinice de boală.

Prin urmare, s-a luat decizia sacrificării acestora şi neutralizării prin ardere şi îngropare. 

Vezi și: Pesta porcină nu dispare de la Botoşani. Un nou focar, identificat de autorităţi 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel