Mai mulți militari armeni au fost uciși la granița cu Azerbaijanul

Pexels
Pexels

Tensiunile dintre Azerbaijan și Armenia au escaladat, în prezent, mai mulți soldați armeni pierzându-și viața la datorie. 

Mai mulți soldați armeni au fost uciși sau capturați într-o busculadă violentă la granița cu Azerbaidjan, relatează BBC. Armenia a declarat că unele dintre trupele sale au fost ucise și două poziții de luptă au fost pierdute, în timp ce Azerbaidjanul a spus că doi dintre soldații săi au fost răniți.

Șase mii de vieți au fost pierdute în războiul de anul trecut asupra teritoriului disputat din Nagorno-Karabakh. Tensiunile au rămas active în zonă de când conflictul s-a încheiat într-un acord de pace instabil intermediat de Rusia.

Armenia cere sprijinul Rusiei

Marți, Armenia a cerut Rusiei, un aliat cheie în domeniul securității, cu legături de lungă durată cu fosta republică sovietică, să ajute la apărarea suveranității sale teritoriale împotriva Azerbaidjanului.

Armenia a dat vina pe trupele azere pentru cea mai recentă izbucnire a violențelor și a spus că 12 soldați au fost capturați. Nu a confirmat imediat detaliile victimelor, dar șeful comisiei de relații externe a parlamentului, Eduard Aghajanyan, a declarat că 15 soldați ar fi murit. Azerbaidjanul a mai transmis că forțele sale au răspuns la un atac al armenilor asupra pozițiilor sale.

Ministerul Apărării a declarat că Armenia „a lansat o operațiune militară bruscă” pentru „a lua poziții mai avantajoase” în regiunile de la granița sa de est cu Azerbaidjan.

Azerbaijanul a pornit o ofensivă

Dar, potrivit Ministerului de Externe al Armeniei, forțele azere au atacat granița de est, ca parte a unei politici începută în mai, care vizează infiltrarea în două zone armene, Syunik în sud-est și Gegharkunik în est. Ministerul Apărării din Armenia a declarat că situația de la granița de est rămâne „extrem de tensionată”.

Guvernul armean din Erevan a făcut apel la Rusia și restul comunității internaționale pentru a primi ajutor în vederea retragerii forțelor azere.

Citește și: Azerbaijan: 12 morți și zeci de răniți în urma atacului cu rachetă din Ganja. Armenia respinge acuzațiile

Te-ar mai putea interesa și: Azerbaijan. O explozie cauzată de un vulcan noroios a avut loc în Marea Caspică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel