Mai mult de 1.200 de persoane, cercetate pentru trafic de medicamente, un fenomen în creștere în UE

FOTO: EUROPOL
FOTO: EUROPOL

Patru laboratoare subterane au fost distruse, precum și 92 de site-uri de internet au fost închise în cea mai recentă operațiune împotriva traficului de medicamente din UE. Peste 1.200 de persoane sunt puse sub acuzare.

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a anunțat că patru laboratoare subterane au fost distruse și 92 de website-uri au fost închise în cea mai recentă operațiune împotriva traficului de medicamente în Uniunea Europeană, care s-a finalizat cu punerea sub inculpare a 1.238 de persoane și capturi în valoare de peste 64 de milioane de euro, transmite EFE.

Operațiunea anuală ”SHIELD” s-a desfășurat în perioada aprilie-octombrie 2023, sub coordonarea EUROPOL și sub conducerea autorităților polițienești din Italia, Franța, Grecia și Spania.

În acest interval au fost efectuate de asemenea 3.935 de inspecții și 4.321 controale antidoping în competiții și 3.659 în afara competițiilor, mai precizează OLAF.

Traficul de medicamente, în creștere în UE

Operațiunea SHIELD vizează medicamente contrafăcute, substanțe dopante, suplimente alimentare sau sportive ilegale, precum și produse legate de tratamentul COVID-19.

Traficul de produse farmaceutice este o problemă ”în creștere” în Uniunea Europeană și din ce în ce mai rentabilă pentru grupurile de crimă organizată, cu efecte îngrijorătoare atât asupra sistemelor de sănătate din Europa cât și asupra sănătății publice, atenționează Europol.

Citește și: Zece fiole cu un drog de 30 de ori mai puternic decât heroina, dispărute din Spitalul Județean Brașov

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel