MAI: Amenzi de zeci de mii de lei pentru firmele de deszăpezire

Poliţia Rutieră a monitorizat modul în care au fost îndeplinite obligaţiile din contractele de deszăpezire şi a aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, operatorilor economici şi administratorilor de drum din judeţele Argeş, Giurgiu, Ilfov şi Călăraşi, dar şi din Bucureşti, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

MAI precizează că ministrul Petre Tobă a stabilit ca prioritate a orelor următoare deszăpezirea segmentelor de drum închise duminică din motive de siguranţă.

'De la momentul producerii fenomenelor meteo extreme şi până în prezent nu au fost înregistrate localităţi izolate sau persoane dispărute ca urmare a viscolului sau a zăpezilor. La nivelul întregii ţări situaţia este în curs de normalizare, fenomenele meteo periculoase urmând a slăbi în intensitate începând cu ora 18,00, la expirarea codului portocaliu, potrivit Agerpres.

Conform situaţiei centralizate la nivelul MAI, au fost afectate de ninsorile puternice şi de viscol 35 de localităţi din 9 judeţe: Brăila, Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Prahova, Teleorman şi Tulcea', se arată în comunicatul amintit.

[citeste si]

MAI anunţă că mai multe localităţi din judeţele Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Prahova au probleme la reţeaua electrică, toate aceste situaţii fiind semnalate reprezentanţilor Electrica, iar echipele de intervenţie lucrează pentru remedierea defecţiunilor.

'În cursul acestei zile, s-a intervenit pentru ajutorarea a 193 de persoane care au necesitat prim-ajutor sau transport medical de urgenţă ori care rămăseseră blocate în trafic din cauza ninsorii şi a viscolului puternic. (...) Începând de noaptea trecută, Poliţia Română, împreună cu administratorii de drumuri, au luat măsura preventivă a închiderii sau restricţionării circulaţiei pe mai multe segmente de drum unde vizibilitatea a fost aproape de zero din cauza viscolului. Această măsură este menţinută până când viscolul va înceta şi se va putea interveni pentru deszăpezire', se precizează în comunicatul ministerului, care prezintă situaţia de la ora 17,00.

Potrivit sursei citate, la această oră mai erau închise 15 drumuri naţionale şi Autostrada A2 pe segmentul Bucureşti - Feteşti. 'Pentru orele următoare, odată cu reducerea în intensitate a ninsorilor şi a viscolului, principala prioritate o va reprezenta intervenţia pentru deszăpezire şi reluarea circulaţiei rutiere, astfel încât de mâine dimineaţă situaţia să fie adusă la normalitate. Pentru situaţiile unde mai sunt conducători auto care aşteaptă în trafic deschiderea arterelor rutiere, vor fi asigurate freze şi autospeciale ca ante-mergători pentru a se putea deplasa grupat, în siguranţă, spre cele mai apropiate localităţi. În acest mod se procedează în cazul celor două microbuze de la km 74 al A2 şi în Ialomiţa pe DJ 213', se mai arată în comunicatul MAI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel