Mahmoud Abbas, dispus să negocieze cu Israelul pe baza frontierelor din 1967

abaasd
abaasd

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas s-a declarat vineri "pregătit să revină imediat la negocieri" pe baza frontierelor din 1967 şi a unei îngheţări a procesului de colonizare israelian.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas s-a declarat vineri "pregătit să revină imediat la negocieri" pe baza frontierelor din 1967 şi a unei îngheţări a procesului de colonizare israelian, relatează AFP.

"Am predat secretarului general Ban Ki-moon cererea de aderare la ONU a Palestinei ca membru cu drepturi depline pe baza frontierelor din 4 iunie 1967 cu Ierusalimul de Est drept capitală", a precizat Abbas într-un discurs rostit în faţa Adunării Generale a ONU, agitând documentul în aplauzele publicului.

"Suntem pregătiţi să revenim imediat la negocieri pe baza referinţelor fundamentate pe dreptul internaţional (în special frontierele din 1967, n.red.) şi o oprire totală a colonizării", a declarat el.

El a afirmat, de asemenea, că prin acest demers, palestinienii "nu încearcă să izoleze sau să lipsească de legitimitate Israelul", ci ocupaţia şi colonizarea.

El a rostit discursul, salutat cu numeroase aplauze şi încheiat cu ovaţii în picioare, la aproximativ o oră după ce i-a predat lui Ban cererea de aderare, demers deplâns imediat de Israel şi Statele Unite.

Preşedintele palestinian a acuzat Guvernul israelian că "a subminat toate eforturile de pace" de un an şi a afirmat că procesul de colonizare israelian este "pe cale să distrugă o soluţie cu două state".

"Această politică este pe cale să distrugă o soluţie cu două state care face obiectul unui consens internaţional şi avertizez: această politică de colonizare ameninţă de asemenea structura, chiar existenţa Autorităţii Palestiniene", a declarat el.

"Toate eforturile şi tentativele părţilor internaţionale au fost subminate de poziţiile Guvernului israelian care au ruinat speranţele născute din reluarea negocierilor în septembrie anul trecut", a adăugat el.

Citește și:

Mahmoud Abbas a predat cererea de aderare la ONU a statului Palestina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel